Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a fost acceptată ca membru al Reţelei pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. 

UBB va fi reprezentată în cadrul Reţelei Naţiunilor Unite pentru dezvoltare sustenabilă prin Centrul de cercetare pentru dezvoltare sustenabilă din cadrul Facultăţii de Geografie care va avea acces, prin acest statut, la platforma de comunicare online a rețelei, la date, proiecte și experți în domeniul dezvoltării sustenabile, fapt care va oferi Universităţii Babeş-Bolyai posibilitatea de a identifica oportunităţi de finanţare şi colaborare, precum şi de a-şi promova activităţile şi evenimentele din cadrul strategiei de dezvoltare sustenabilă, crescându-i astfel vizibilitatea internaţională.   

„Această nouă afiliere este extrem de importantă nu doar din perspectiva prestigiului reţelei în care Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca face acum parte, ci şi din punctul de vedere al strategiei noastre instituţionale, reprezentând un pas important în două direcții de bază: recunoașterea internațională a rezultatelor în domeniul cercetării, în acest caz din zona dezvoltării sustenabile, precum și recunoașterea și continuarea proiectelor incluse în strategia "UBB goes green" (http://green.ubbcluj.ro/)”, afirmă prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB responsabil cu cercetarea, competitivitatea-excelența și publicațiile științifice.

La rândul său, acad. prof. dr. József Benedek, coordonatorul activităţii UBB în cadrul Reţelei Națiunilor Unite pentru dezvoltare sustenabilă, a precizat că „în perioada imediat următoare, reprezentanţii Centrului de cercetare pentru dezvoltare sustenabilă al UBB se vor concentra asupra stabilirii contactelor practice în cadrul Reţelei şi asupra identificării mecanismelor şi resurselor de colaborare în domeniul cercetării”. 

Rețeaua pentru Dezvoltare Sustenabilă își desfășoară activitatea sub coordonarea Secretariatului General al Națiunilor Unite, mobilizând expertiza ştiinţifică şi tehnologică globală pentru identificarea şi promovarea soluţiilor practice de dezvoltare sustenabilă, implementarea Obiectivelor de dezvoltare sustenabilă stabilite în anul 2015 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, precum şi a Acordului de la Paris în domeniul schimbărilor climatice  ratificat de Uniunea Europeană în data de 5 octombrie 2016. 

coral