News Flash:

UBB Cluj, desemnata prima universitate din Romania la activitatea de cercetare, confrom unui top international

9 Septembrie 2016
705 Vizualizari | 0 Comentarii
UBB Cluj

In urma cu putin timp a fost dat publicitatii clasamentul international al universitatilor QS-World University Rankings, pentru anul 2016. Criteriile de ierarhizare au fost legate de activitatea de cercetare, reputatia academica, internationalizarea si aspecte didactic, si anume raportul profesori - studenti.

Din Romania, au intrat in clasamentul final, pe pozitia 701+, urmatoarele patru universitati, in ordine alfabetica, si anume Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Vest din Timisoara.

Consecventa profilului de universitate de cercetare avansata si educatie, angajat prin Carta Universitara, UBB ocupa prima pozitie in tara la componenta de cercetare, clasandu-se pe locul 501+ la nivel international. La ceilalti indicatori ocupa pozitia 2, si anume la reputatia academica in mediul angajatorilor, profesori internationali si respectiv pozitia 4 la raportul profesori-studenti, studenti internationali.

Strategiile academice ale UBB vizeaza mentinerea si stabilizarea pozitiei fruntase in cercetare si imbunatatirea celorlalti indicatori academici. Universitatea Babes-Bolyai, cea mai mare universitate din Romania, ramane fidela si angajamentului social, acela de a forma pe scara larga resursa umana de calitate, necesara tarii, cu riscul asumat ca un numar prea mare de studenti sa nu o ajute intotdeauna in clasamentele internationale.  

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ubb cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0985 (s) | 32 queries | Mysql time :0.030556 (s)