News Flash:

UBB confirmata de catre US News ca fiind cea mai buna universitate din Romania. La matematica suntem in top 3 in Europa de Est

14 Octombrie 2015
1101 Vizualizari | 1 Comentarii
UBB
Potrivit celui mai recent clasament, intitulat Best Global Universities Rankings, realizat de U.S. News, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca este cea mai bine clasata universitate din Romania, deopotriva in Europa si la nivel global. Astfel, UBB ocupa pozitia 246 in clasamentul european si locul 560, in lume, acumuland 40,7 puncte. Punctajul obtinut este comparabil cu al tuturor marilor universitati din regiunea central-sud-est europeana, din tari precum Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Croatia sau Polonia.

In cadrul domeniului Matematica, UBB este, de asemenea, cea mai buna institutie de invatamant superior din tara, ocupand locul 63 (fata de 81 in anul trecut) si plasandu-se astfel inaintea tuturor universitatilor din tarile europene foste comuniste, cu exceptia universitatilor din Moscova si Praga.

„Aceasta noua clasificare este o recunoastere deja fireasca a valorii Scolii de Matematica din Romania, si in particular a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, valoare bazata pe traditie, munca si seriozitate, intr-un climat de competitie onesta", a declarat prof. univ. dr. Adrian Petrusel, Decanul Facultatii de Matematica si Informatica, din UBB.

Celelalte universitati din Romania prezente in acest top sunt: Universitatea din Bucuresti, clasata pe locul 588 la nivel global cu 39,8 puncte si Universitatea Politehnica din Bucuresti, clasata pe locul 706 la nivel global cu 34,8 puncte.

Clasamentul realizat de U.S. News & World Report, in acest an, a avut in vedere evaluarea activitatii stiintifice si de cercetare a 750 de universitati din peste 60 de tari din lume tinandu-se cont de 12 indicatori: reputatia globala si regionala in cercetare stiintifica, numarul de lucrari publicate in reviste de specialitate, numarul de carti publicate, numarul de conferinte organizate, factorul de impact al citarilor in lucrari, numarul total al citarilor, numarul de publicatii si procentul total al acestora, incluse in primele 10 procente al celor mai citate publicatii, colaborarea internationala, numarul de titluri de doctor acordate.

Dintre cele 12 criterii analizate, Universitatea Babes-Bolyai are o situare foarte buna in special la indicatorii care privesc colaborarea internationala - locul 43 si reputatia regionala - locul 62.

„Relevanta locului ocupat de UBB si de celelalte doua universitati din Romania nu poate fi apreciata la valoarea sa reala decat prin comparatie. Toate aceste comparatii se cuvin cunoscute nu pentru ca UBB este multumita de locul ocupat sau fiindca nu ar tinde, in chip firesc, spre performante superioare, ci pentru a se putea vedea ca, in conditiile unor critici neprincipiale aduse universitatilor romanesti in ultima vreme, aceste institutii - cu bugete mult mai mici in comparatie cu universitatile din Europa sau din intreaga lume - se plaseaza foarte bine in clasamentele internationale", declara acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

universitatea babes-bolyai cluj-napoca romania ubb matematica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

gabriela  | #16726
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email:molnargabriela17@yahoo.ro
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 22 queries | Mysql time :0.044896 (s)