Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” va reprezenta România la Expoziția Internațională „Săptămâna Verde 2019” la invitația Asociației „Produs de Cluj” și a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Evenimentul se va desfășura în perioada 18-27 ianuarie 2019, la Berlin, acesta fiind menit să facă vizibile acțiunile României pe plan internațional, în diverse domenii, în contextul în care țara noastră deține președinția Consiliului U.E.

Prin momentele folclorice prezentate în cadrul târgului, studenţii clujeni urmăresc promovarea identității noastre ca popor prin prezentarea tradițiilor, a portului, a cântecului și dansului popular.

Programul artistic pregătit de conducătorii ansamblului, profesorii coregrafi Alina și Paul-Alexandru Remeș, cuprinde dansuri tradiționale din mai multe zone ale țării: Valea Someșului, Câmpia Transilvaniei, Dealurile Clujului și Dejului, Sălaj-Depresiunea Almaș-Agrij, Podișul Secașelor, Valea Arieșului, Valea Mureșului, Târnave, Sibiu și Moldova.

Orchestra ansamblului, condusă de violonista Raluca Pintzoi, a pregătit pentru acest eveniment, melodii și cântece tradiționale din repertoriul național, solistul vocal care va interpreta cântecele fiind Alexandru Coman.

Participarea la acest târg este nu doar o oportunitate de promovare a tradițiilor și a produselor românești, dar şi una de stabilire de noi contacte la nivel internțional.

Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul”, care împlineşte, în anul 2019, o jumătate de secol de la înființare, își desfășoară activitatea în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România.

coral