Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează în colaborare cu Asociația ECOTIC, în perioada 22-25 martie 2019, o amplă campanie de colectare deșeuri electrice și electronice.

Întreaga comunitate clujeană este invitată să predea în mod responsabil deșeuri electrice și electronice mici (maxim 10 kg) la oricare din cele 5 puncte de colectare care vor fi amenajate în:

  • Clădirea Centrală a Universității (str.M. Kogălniceanu nr. 1)
  • Clădirea Facultății de Știința și Ingineria Mediului (str. Fântânele nr. 30)
  • Clădirea Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (str. Teodor Mihail nr. 58-60)
  • Clădirea Facultății de Biologie și Geologie (str. Clinicilor nr. 5-7)
  • Clădirea Facultății de Litere (str. Horea nr. 31)

De asemenea, în cadrul campaniei va fi posibilă ridicarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice mai mari de 10 kg printr-o comandă telefonică sau înscriere pe listele aflate la voluntarii care vor fi la punctele de colectare.

Caravana ECOTIC care însoțește campania cuprinde o expoziție mobilă a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) în care sunt prezentate 10 tipuri de echipamente electrice și electronice dezasamblate cu scopul de a evidenția conținutul reciclabil, precum și cel periculos al acestora.

Expoziția va fi prezentă în curtea Facultății de Știința și Ingineria Mediului (str. Fântânele nr. 30) pe toată durata desfășurării evenimentului de Weekend „Prietenii științei” (22.03.2019 – 24.03.2019), va putea fi vizitată și va avea un important rol educațional.

coral