News Flash:

Uite ce aliment banal din Romania e leacul unor BOLI GRAVE

13 Noiembrie 2013
2321 Vizualizari | 0 Comentarii
Raceala si gripa sunt frecvente in sezonul rece. Un studiu recent arata ca o bacterie pe care o gasim in varza murata poate preveni chiar si formele grave de gripa, precum cea aviara letala, scrie obiectiv.info.

Cercetatorii au descoperit ca Lactobacillus, o bacterie care se gaseste in napii japonezi murati ("Suguki") si in varza murata, are capacitatea de a intari sistemul imunitar si poate ajuta organismul sa lupte eficient impotriva gripei.

De asemenea, specialistii cred ca aceasta bacterie poate preveni virusuri mai periculoase, precum H1N1 si gripa aviara letala H7N9, care a izbucnit recent in China. O bautura probiotica ce contine tulpina KB290 a virusului gripal este in prezent testata pe pacienti umani, dupa ce a fost testata pe soareci.

Cercetatorii spun ca secretul proprietatilor vindecatoare ale acestei bacterii din napul japonez sta intr-un strat protector de zahar, denumit exopolizaharid, care o protejeaza impotriva sucurilor acide din stomac.

Aceleasi proprietati, mai spun ei, le are si varza murata. Recent, tot mai multi nutritionisti occidentali au descoperit beneficiile acesteia si au inceput s-o recomande pacientilor.

Mai mult, varza murata contine compusi naturali anti-cancer.

Cercetatorii care au realizat aceste studiu cred ca bacteria Lactobacillus va fi folosita, in curand, pentru crearea unor medicamente impotriva racelii care sa fie disponibile peste tot in lume.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

raceala gripa suguki varza murata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0948 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012524 (s)