News Flash:

ULTIMA ORA Don Daniel, seful AJOFM, retinut pentru LUARE DE MITA. Pretindea sute de mii de lei SPAGA

16 Noiembrie 2015
2120 Vizualizari | 5 Comentarii
Don Daniel
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 14 noiembrie 2015 a lui Don Daniel, director executiv al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, acesta fiind acuzat de luare de mita in forma continuata si fals in declaratii in forma continuata.

Potrivit anchetatorilor, in perioada ianuarie 2013 - noiembrie 2015, inculpatul Don Daniel, in calitate de director executiv al AJOFM, a pretins si a primit, in mod repetat, sume de bani totalizand  884.045 lei, bani care provin din bugetele unor proiecte finantate din fonduri europene, prin programele POSDRU si FEAG  .

Din actele cauzei rezulta faptul ca, in activitatea de implementare a proiectelor in care AJOFM Cluj are calitatea de beneficiar sau partener erau cooptate de catre Don Daniel persoane provenind din randul angajatilor AJOFM, subordonati ai acestuia ori din randul fostilor angajati suspendati din functie, acestia fiind desemnati in calitate de experti ai proiectelor.

Remuneratiile expertilor care compun echipa de management si respectiv echipa de implementare constituie cheltuieli ale proiectelor, cuprinse ca atare in bugete drept cheltuieli cu resursa umana si sunt suportate din fondurile provenind din bugetul Uniunii Europene. Intrucat potrivit prevederilor legale,  directorul Don Daniel nu poate fi remunerat in cadrul proiectelor, din probele administrate rezulta ca acesta  pretindea o  parte din veniturile incasate de subordonatii sai.

Inculpatul Don Daniel, in calitate de functionar public, are obligatia completarii declaratiei de avere in cuprinsul careia, sub sanctiunea atragerii raspunderii penale pentru infractiunea de fals in declaratii, are obligatia declararii activelor financiare.

Urmare a analizarii declaratiilor  de avere completate de catre Don Daniel la datele de 14.04.2014, aferent veniturilor obtinute pe parcursul anului 2013 si respectiv la data de 08.04.2015 corespunzator  veniturilor obtinute in cursul anului 2014, s-a retinut ca functionarul public nu a declarat sumele identificate in conturile bancare la categoria activelor financiare.

Lui Don Daniel i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala. In cursul zilei de astazi Don Daniel urmeaza a fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Procurorii mai anunta ca au beneficiat de sprijin de specialitate din partea S.R.I.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

AJOFM_Cluj
cluj don daniel ajofm ajofm cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

dan  | #17531
daca lucra cu miere si esti uns pe maini (ca e normal sa te ungi cand lucrezi) o fii prost sa nu se linga pe degete!!!
dan  |  #17532
Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: spitzerdan@yahoo.com
neghinita  | #17534
Oportunitate pentru oricine!
Aceasta oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe
de profesionisti inimosi, gata sa va ofere
si dvs o cale de a va rotunji veniturile!
Va asteptam sa incepeti si sa castigati bani acum,
din prima luna, in ritmul dvs, fara stres, fara obligatii!
Cereti mai multe informatii la adresa de email:
vatcopavone77@gmail.com
Oportunitate!  | #17539
Ofertă de lucru la domiciliu! Acum ai la dispoziție un nou sistem care te învață pas cu pas cum să-ți completezi veniturile. Proiectul vizează piața de carte. Nu este necesară experiența. Ai nevoie de cunoștințe minime PC, ambiție și perseverență. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Marcel  | #17545
Cum sa faci bani repede!

Vrei sa inveti gratuit cum sa faci bani repede? Desigur ca da! Noi iti punem la dispozitie, GRATUIT!!!, toate informatiile prin care sa inveti simplu, pas cu pas, mai usor ca la orice scoala, cum sa faci bani repede! Te intereseaza? Bineinteles ca da! Cere urgent detalii mai multe la adresa de email:

marcemir.89@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 22 queries | Mysql time :0.040496 (s)