Din cauza infectiei cu COVID-19, in Romania au fost inregistrate 24 de decese, fiind raportate 1029 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Un barbat din judetul Timis, in virsta de 49 de ani, a fost victima cu numarul 20. Pacientul infectat a mers in doua spitale pana a fost confirmat pozitiv la COVID-19. Problema a aparut atunci cand acesta s-a prezentat la Spitalul ”Victor Babes” din Timisoara, numai ca a omis sa spuna un amanunt esential. Copiii sai revenisera din Franta, iar aceasta informatie ar fi trebuit neaparat prezentata cadrelor medicale. In astfel de conditii, medicii nu i-au facut barbatului testul anti-coronavirus, iar acesta – care nu se simtea bine – a fost trimis acasa dupa ce i s-a prescris un tratament.

Potrivit informatiilor din mass-media, barbatul a ajuns la medicul de familie, pentru a face injectiile care ii fusesera prescrise la Spitalul ”Victor Babes”, neavand nici asigurare de sanatate. Familia sa a chemat ambulanta dupa citeva zile, fiindca barbatul a acuzat o stare generala de rau. De-abia atunci a fost testat de medici, iar rezultatul, din nefericire, a fost pozitiv. Barbatul a incetat din viata pana la sosirea izoletei, iar vecinii au declarat ca – pana sa se simta rau si sa fie confirmat pozitiv – acesta a mers prin oras si a intrat in contact cu foarte multe persoane.

Fireste, medicul de familie al barbatului este acum plasat in izolare, asteptand, la randul sau, rezultatele testului pentru a vedea daca a fost sau nu infectat dupa contactul cu barbatul care a decedat.

coral