Un biet animal rămas blocat pe gheața formată pe râul Someșul Mic a fost salvat de pompierii din Dej.

Auzind schelălăitul disperat al cățelului aparținând unei familii din zonă, câțiva localnici din Petrești, comuna Mintiu Gherlii au încercat să sară în ajutorul bietului animal. Barca gonflabilă cu care aceștia au încercat să salveze câinele s-a spart însă din pricina sloiurilor tăioase, oamenii punându-și la rândul lor viața în pericol.

Solicitând ajutorul pompierilor, aceștia din urmă au sărit în ajutorul localnicilor, militarii reușind să spargă cu lopețile gheața pe o rază de circa 10 metri, folosind barca de salvare. Cel mai probabil gheața a cedat în timp ce cățelul încercase să treacă râul, acesta fiind prins în golul creat.

"Oamenii de la casele din apropiere au auzit schelălăitul câinelui și au încercat să ajungă la el folosind o barcă de agrement (gonflabilă). Barca de o persoană s-a spart la contactul cu gheața tăioasă și numai o minune a făcut ca persoana din barcă să poată ieși la mal. Oamenii inimoși nu s-au descurajat și au solicitat ajutorul pompierilor dejeni”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Pompierii militari au reușit să elibereze cățelul dintre sloiuri, acesta însă a fugit imediat ce a fost adus la mal, fără a da șansa salvatorilor să-l încălzească și să-l ducă într-un loc protejat.

"Nu putem decât să fim recunoscători când întâlnim astfel de oameni inimoși, care prețuiesc viața, și nu renunță chiar și atunci când pare că se confruntă cu încercări de neînvins!", transmit reprezentanții ISU Cluj.

Sursa: monitorulcj.ro

coral