Un nou virus in China! Un barbat care a murit in China a fost testat pozitiv de hantavirus.

Un nou virus in China. Corpul unui barbat care a murit in China a fost testat pozitiv de hantavirus, conform presei locale.

Barbatul din provincia Yunnan mergea in provincia Shandong pentru a munci, intr-un autobuz inchiriat.
Hantavirus. Hantavirus China. Un nou virus in China. 32 de persoane, testate

In acelasi autobuz se mai aflau alte 32 de persoane, care au fost testate, la randul lor, scrie Global Times China, informatie preluata de marketwatch.com.

Hantavirus – Hantavirus China – Un nou virus in China

Hantavirus. Hantavirus China. Un nou virus in China.  Ca si in cazul coronavirusului, hantavirusul nu se transmite de la om la om. Dar autoritatile se tem ca ar fi putut suferi o mutatie.

Hantavirus. Hantavirus China. Un nou virus in China. Hatavirusul se transmite de la rozatoare

Conform Centrului de Control si Preventie a Bolilor, aceasta familie de boli este raspandita in principal de rozatoare si poate provoca boli diferite la oameni din intreaga lume.

Fiecare hantavirus are o specie gazda specifica a rozatoarelor. Hantavirusurile din America sunt cunoscute drept hantavirusuri „Lumea Noua” si pot provoca sindromul pulmonar hantavirus (HPS), cu simptome incluzand oboseala, febra si dureri musculare in stadii incipiente si tuse si respiratie scurta ulterior, potrivit gandul.ro.

Alte tipuri de hantavirus din Europa si Asia si pot provoca febra hemoragica cu sindrom renal (HFRS), cu simptome care includ dureri de cap intense, dureri de spate si abdomen, febra, frisoane, greata si vedere incetosata .

Hantavirus. Hantavirus China. Un nou virus in China.  Ambele boli sunt considerate rare, dar pot fi fatale.

Vestile vin in momentul in care intreaga lume se lupta cu pandemia de coronavirus, iar moartea barbatului testat pozitiv cu hantavirus a inceput sa ridice semne de intrebare. coral