Consiliile Județene Cluj și Suceava, în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, au organizat la Cluj Târgul de toamnă Produs de Cluj și Bucovina. Desfășurat pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian la sfârșitul săptămânii trecute, evenimentul a reunit aproximativ 100 de producători și artizani din cele două județene.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Încheiem sezonul 2019 al târgurilor în aer liber cum nu se poate mai frumos, alături de prietenii noștri din Bucovina. A fost manifestarea expozițională cu numărul 20 în acest an organizată de noi prin intermediul Asociației Produs de Cluj, și credem că a fost una de excepție, atât prin calitatea exponatelor, cât și din punct de vedere al publicului vizitator. Reacțiile celor care au ales să petreacă timp alături de noi ne îndreptățește să spunem că desfășurarea unor asemenea târguri este necesară nu doar pentru micii întreprinzători, ci și pentru aceia, tot mai numeroși în ultima vreme, care doresc să mănânce sănătos și care preferă produsele tradiționale. Mulțumim prietenilor din Suceava că au răspuns invitației de a ne fi oaspeți, tuturor partenerilor noștri, cei care ne sunt alături la evenimentele desfășurate de administrația județeană.”

Târgul de toamnă Produs de Cluj și Bucovina a adus la Cluj-Napoca mici întreprinzători care au expus preparate alimentare tradiționale din lapte și carne, dulcețuri, sucuri și siropuri naturale, prăjituri și ciocolată de casă, turtă dulce, vinuri și must, precum și produse artizanale. Un sector aparte a fost dedicat promovării specificului local și turismului, unde au fost prezentate atât produse locale tradiționale cât și materiale informative privind oportunitățile și oferta turistică din cele două județe. Un mare succes de public a înregistrat mâncarea tradițională din Bucovina, de la tochitură la balmoș sau păstrăv afumat în cetină de brad, precum și spectacolele folclorice susținute de artiști și ansambluri de dansuri populare din cele două zone.

Evenimentul de la Cluj-Napoca încheie sezonul 2019 al târgurilor în aer liber organizate sub brandul Produs de Cluj.

coral