Georgian Ene, un roman in varsta de 32 de ani, a murit in noaptea de 4 spre 5 decembrie, in timpul unei spargeri din localitatea Valsamoggia, din apropiere de Bologna.

In numai trei ore, hotii au spart sase proprietati de pe strazile Via Ghiarino si Via Cassola. Dar, la ultima tinta, norocul hotilor s-a schimbat, a notat rotalianul.com.

La o locuinta de pe Villa Gessa, o cladire din secolul XVI, hotii n-au stiut ca paznicul Stefano Natalini si sotia lui dormeau si peste noapte acolo.

Acesta a auzit pasi prin curte, a pus mana pe pistol si a tras la intamplare, in noapte, pentru a-i speria pe intrusi.
„M-am speriat si am luat pistolul”

„Era in jurul orei 04:00 noaptea cand am auzit niste zgomote, m-am speriat si am luat pistolul… am deschis o fereastra mica din spate si am tras trei focuri de arma spre campuri.

Ii auzeam ca erau foarte aproape. M-am dus la cealalta fereastra si am vazut ca se aflau in pragul casei, iar jos, unde eram eu, erau niste torte. Atunci am tras alte doua focuri, dar in departare, spre o cabana unde nu locuieste nimeni.

Nu in jos, sub mine, unde auzeam vocile, vedeam luminile…”, a declarat paznicul in fata procurorului.

Cand a iesit in curte, a doua zi dimineata, Natalini a descoperit cadavrul unui barbat. Era Georgian Ene, care fusese impuscat in spate.

„Dupa o prima examinare a corpului, se pare ca barbatul a fost impuscat din spate, iar glontul l-a lovit in umar, dar raspunsul definitiv poate fi dat doar dupa raportul balistic si dupa autopsie.

Trebuie sa intelegem daca s-a tras direct asupra lui sau glontul a ricosat”, a declarat procurorul sef, Giuseppe Amato, de la procuratura din Bologna.

„N-am stiut ca era in Italia”

Familia baiatului, care sta la Ianca, langa Braila, habar n-avea pe unde se afla Georgian.

„Am descoperit de pe Facebook ca fiul meu era mort, nu stiam nici macar ca era in Italia. Nu stiu nimic despre cele intamplate.

Unii prieteni de-ai fiului meu m-au sunat dupa ce au citit despre tragedie pe retelele de socializare si atunci am contactat consulatul roman”, a declarat Aurel Ene, tatal victimei, a spus avocatul sau, Pier Francesco Uselli.

Aurel Ene a sosit in Italia in urma cu 2-3 zile, iar in cursul zilei de marti, 16 decembrie, a fost insotit de avocatul Uselli la morga din Certosa, unde i s-a cerut sa identifice trupul fara viata al fiului sau. „Da, el este”, a spus tatal lui Georgian.

Ancheta este condusa de procurorul Manuela Cavallo si momentan acuzatia adusa paznicului, Stefano Natalini, este de „omor prin imprudenta”, dar aceasta acuzatie s-ar putea schimba odata cu sosirea rezultatului analizei balistice care va fi efectuata de consultantul procuraturii, Raffaella Sorropago.

Natalini ar putea fi absolvit de orice vina daca se dovedeste ca nu avea intentia sa traga spre victima sau ca incerca doar sa se apere. coral