Cristina Maria Chiorean, fostă elevă a Colegiului Economic Iulian Pop – promoția 1998, s-a întors în zilele de 16 și 17 aprilie 2019 înapoi la liceu în cadrul programului Uniunii Europene "Back to School".

Acest program este o inițiativă interinstituțională ce dă posibilitatea angajaților instituțiilor europene să-și reviziteze fostele școli și să le vorbească elevilor despre alegerea lor profesională, responsabilitățile zilnice de serviciu, precum și despre provocările și oportunitățile unei vieți trăite în afara țării.

Astfel, în zilele de 16 și 17 aprilie, Cristina le-a vorbit elevilor despre munca ei în Parlamentul European, despre proiectul european, dar și despre viitoarele alegeri europarlamentare care vor avea loc pe 26 mai:

După orele petrecute împreună, eu sper ca elevii să fie și mai curioși să afle mai multe despre Uniunea Europeană. Astfel, le-am explicat acestora cum lucrează U.E. pentru cetățeni sau care sunt modalitățile prin care cetățenii pot să influențeze deciziile luate de Instituțiile Europene.

Printre inițiativele de succes ale U.E. am amintit de programul Erasmus, de Serviciul European de Voluntariat sau de permisul de călătorie Discover EU. De asemenea, am vorbit despre drepturile pasagerilor și ale consumatorilor sau despre roaming.

La final, le-am dat câteva idei pentru o carieră europeană, explicându-le cum pot urma un stagiu în Instituțiile Europene, amintind și de Serviciul European de Selecție a Personalului.

Sper că am reușit să aduc Uniunea Europeană mai aproape de elevii Colegiului Economic Iulian Pop. Europa suntem noi toți, iar eu îmi doresc ca tinerii să fie cetățeni activi și curioși”.

Cristina este funcționar european și lucrează în cadrul Secretariatului Parlamentului European, în Direcția Generală Afaceri Externe, unitatea Extindere și Spațiul Economic European.

În cadrul programului "Back to School" au participat un număr de cinci clase ale Colegiului Economic Iulian Pop.

coral