Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat la evenimentul aniversar al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară alături de distinse personalități din mediul academic, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, dar și ai mediului de afaceri din Cluj-Napoca.

În numele comunității clujene, edilul a oferit o distincție reprezentanților universității în semn de recunoștință pentru profesionalismul și perseverența de care dau dovadă în îndeplinirea unei misiuni cât se poate de nobile – aceea de a forma tinere talente.

Contribuția Universităților clujene la dezvoltarea durabilă a orașului este de necontestat, prezența studenților în Cluj-Napoca fiind principalul avantaj competitiv pe care municipiul l-a avut, îl are și îl va avea.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei Școli Superioare de Agricultură Clujene, fondată în anul 1869. Începând din 1919, odată cu integrarea instituțiilor de învățământ în structurile statului român, universitatea clujeană a contribuit semnificativ la dezvoltarea învățământului superior românesc. 

În prezent, USAMV este una dintre cele mai prestigioase universități din România, fiind un vârf de lance în ceea ce privește cercetarea avansată și educația universitară în domeniile specifice de activitate și situându-se constant între primele universități din țară din punct de vedere al calității procesului educațional.

La eveniment au participat și au luat cuvântul rectorul USAMV – Prof. Dr. Cornel Cătoi, președintele Academiei Române – Acad. Prof. Dr. Ioan Aurel Pop, președintele Consiliului Național al Rectorilor – Rector Prof. Dr. Sorin Mihai Cîmpean, Dna Ligia Deca – Consilier de Stat în cadrul Administrației Prezidențiale a României, Ministrul Educației Naționale – Prof. Dr. Ecaterina Andronescu, președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice – Prof. Dr. Valeriu Tabără, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Florentin Crihălmeanu – Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla al Bisericii Romane Unită cu Roma și dl Ioan Cherecheș – prefectul județului Cluj.

coral