News Flash:

Vasile Dancu, Profesor Honoris Causa al UBB: „Aceasta universitate m-a creat si m-a trimis in lume cu o misiune si de fapt n-am plecat niciodata de aici" - FOTO, VIDEO

2 Decembrie 2015
1544 Vizualizari | 3 Comentarii
Vasile Dancu
Sociologul clujean Vasile Dancu a primit sambata titlul de Profesor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai, propunerea pentru acordarea acestei prestigioase distinctii venind din partea Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (FSPAC) din cadrul universitatii clujene.

„Noi celelebram aici, astazi, dascalia, eruditia si cercetarea stiintifica. Domnul profesor Vasile Dancu este unul dintre cei mai mari sociologi ai acestei tari, unul dintre cei mai importanti, chiar, la nivel continental prin lucrarile pe care le-a publicat in strainatate", a afirmat Ioan Aurel Pop, rectorul UBB Cluj, in deschiderea ceremoniei.

Acordarea titlului de Profesor Honoris Causa a fost aprobata de Consiliul profesoral al FSPAC, in data de 13 martie 2015 si votata de Senatul UBB in data de 11 mai 2015, chiar si asa, doar acum a fost organizata ceremonia, Vasile Dancu afirmand ca a ezitat sa primeasca aceasta distinctie pentru ca i-a fost frica. „Am ezitat pentru ca, va spun sincer, aici sunt acasa si mi-a fost frica. Mi-e frica si acum. Desi sunt profesor de comunicare si in general nu am emotii, in acest moment am cele mai mari emotii din viata mea. De ce am ezitat atata vreme sa facem aceasta festivitate? Nu am gasit potrivit sa primesc aceasta onoare, desi o faceau cu buna credinta fostii mei studenti, actualii mei colegi. Chiar am sentimentul ca nu am plecat niciodata din universitatea noastra, vin in fiecare vineri seara cu drag, si imi schimb biletul de avion, doar pentru a sta o ora in plus in mijlocul comunitatii noastre. Dar cred ca mi-a fost frica ca aceasta festivitate va da masura absentei mele de aici. O absenta care exista si pentru care imi cer iertare. Eu m-am nascut a doua oara aici, la aceasta universitate. Tot ceea ce sunt eu in acest moment, intelectual, politic, cultural, ca om, ca dascal sunt produsul acestei universitati. Aceasta universitate m-a creat si m-a trimis in lume cu o misiune si de fapt n-am plecat niciodata de aici", a afirmat Vasile Dancu.

Vasile Dancu este unul dintre cei mai apreciati sociologi din Romania, fiind de asemenea si unul dintre politicienii care se bucura de cea mai buna imagine in randul cetatenilor. Dancu a ocupat, pe rand, functiile de ministru al Informatiilor Publice in guvernul Adrian Nastase, europarlamentar si senator. In momentul de fata sociologul clujean este Viceprim-ministru si ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Totodata, sociologul clujean este membru in cadrul ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research), al Societatii Sociologilor din Romania si al Asociatiei Sociologilor din Romania. Totodata, a contribuit la infiintarea, in cadrul Universitatii Babes-Bolyai, a Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala (1996), Facultatii de Stiinte Politice si Administrative (1996), precum si a Centrului de Cercetare Sociologica Avansata (CESA).

De-a lungul carierei sale profesionale, Vasile Dincu a fondat Institutul de Studii Sociale, Marketing si Publicitate „METRO MEDIA TRANSILVANIA" (1994) si Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie - IRES (2009), doua dintre institutiile importante din domeniul cercetarii de piata si al sondajelor de opinie din Romania. Este director al revistei de cultura si gandire strategica „Sinteza" si a fost director al Revistei de Cultura ,,Tribuna" si editor sef al publicatiei ,,Transylvanian Review".

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Honoris_causa

Galerie Video


sociologul clujean vasile dancu universitatii babes-bolyai fspac
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

tudor  | #18228
Nou sistem de lucru la domiciliu! Selectam colaboratori
pentru lucru la domiciliu si care dispun de circa 2 ore
libere pe zi. Este necesar calculator, conexiune la
internet, cunostinte minime de operare cu documente word si
pdf, navigare pe internet. Oferim un curs rapid de instruire
gratuita, pas cu pas, plus indrumare personala. Cereti acum
detalii la adresa de email: pruteanu
_tudorelflorin@yahoo.com
victor  | #18235
Afacere online! In sfarsit, ai gasit o afacere online excelenta, un sistem care te conduce pas cu pas pe drumul bunastarii! Ai acum o afacere online la cheie, pregatita cu tot ceea ce iti trebuie! Ai nevoie doar de calculator si conexiune la internet! Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detaliile afacerii, cere detalii la adresa de email: victorneagu30@gmail.com
Adelina  | #18312
Daca vrei ceva in plus pe langa salariu,fii curios sa vezi despre ce este vorba.Daca nu incepi acum,nu poti obtine.Este o activitate usoara si poti alege ,part-time sau full-time.Oferta este pentru toata tara si nu se cere o specialitate anume,se poate invata.Pentru detalii ne gasesti la adresa de email:a.lapadat55@yahoo.ro
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1482 (s) | 34 queries | Mysql time :0.051339 (s)