News Flash:

Veste SOC pentru toti soferii din Romania!

8 Septembrie 2016
2314 Vizualizari | 0 Comentarii
Legislatia referitoare la stabilirea tarifelor pentru asigurarea de raspundere civila auto ar putea fi modificata: reducerile de pret nu pot fi mai mari de 10% din valoarea politei. Este vorba de reducerile comerciale care vizeaza flotele auto mari de peste 100 de autovehicule, unde discounturile companiilor ajung lejer la 30%.

"Tarifele de prima stabilite de asiguratori pot contine reduceri comerciale pana la un nivel de maximum 10%, cu exceptia reducerilor acordate pensionarilor si persoanelor cu deficiente locomotorii, precum si a celor stabilite prin sistemul bonus-malus", se arata intr-un proiect de act normativ referitor la modificarea Normei RCA, si publicat pe site-ul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara.

In forma actuala a normei, vanzatorii de polite RCA nu au nici o limitare referitoare la valoarea discounturilor cu care pot vinde politele. Limitarea de la 30%, procent la care se ajunsese dupa negocieri, la 10% a discounturilor pentru flotele auto vine in sprijinul a circa 25.000 de firme de transport care au flote mici de circa 5 camioane si care pana acvum nu puteau negocia nici un fel de discount.

"Tarifele de prima stabilite de asiguratori pot contine reduceri comerciale. Asiguratorii trebuie sa tina o evidenta a reducerilor comerciale practicate si a justificarii reducerii comerciale respective", specifica legislatia actuala.

ASF are in dezbatere publica un proiect mai vechi de modificare a Normei nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

legislatia tarifelor asigurarea reducerile comerciale tarifele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039022 (s)