Premierul Ludovic Orban a facut un anunt complet neasteptat despre salariile anumitor romani. Ce decizie a luat acesta?

Salariile si pensiile vor fi achitate la termen, insa nu vor fi platite in continuare salarii celor ”care au intrat pe usa din dos in institutiile publice”, ”pe baza de pile sau de carnet de partid”, a declarat vineri, la Brasov, premierul Ludovic Orban.

„In ceea ce ne priveste, onoram toate cheltuielile necesare ale bugetului. Sigur ca ceea ce vom considera cheltuieli necesare le vom face sa dispara din cheltuielile bugetului. Salariile si pensiile vor fi platite la termen. Dar nu vom plati in continuare salarii la cei care au intrat pe usa din dos in institutiile publice, pe baza de carnet de partid sau pe baza de pile si rubedeniile clientelei politice a PSD si cei care nu-si fac treaba”, a precizat Orban.

El a amintit ca a declansat un proces de refacere a capacitatii administrative a institutiilor guvernamentale si, de asemenea, de reducere a dimensiunii aparatului birocratic.

„Am inceput cu reducerea numarului de ministere, vom continua cu reducerea numarului de entitati publice aflate in subordinea Guvernului si in subordinea ministerelor, astfel incat sa asiguram o administratie cat mai eficienta, o administratie cat mai lipsita de proceduri inutile care sa asigure fluenta tuturor proceselor administrative necesare pentru asigurarea de servicii de calitate si prompte catre cetateni, de asemenea o relatie normala si fireasca cu mediul de afaceri care sa incurajeze orice fel de investitor”, a aratat premierul.

Potrivit acestuia, cu siguranta ”vor exista pasi pe care Guvernul ii va derula pentru a construi institutii mai eficiente, care cu adevarat sa aiba capacitatea de a genera si de a pune in practica toate politicile publice de care are nevoie Romania pentru dezvoltare”.

Premierul Orban a participat vineri la ceremonia de semnare a contractului de finantare a proiectului de modernizare a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov.

coral