Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a participat in cursul serii de marti, 29 octombrie, la emisiunea BZC Live, unde a discutat despre o problema stridenta cu care se confrunta clujenii, si anume problema traficului infernal din oras.

Potrivit acestuia, ultimele studii de specialiate arata faptul ca ruta Cluj-Napoca-Floresti este cea mai aglomerata din tara, zilnic circa 80.000 de masini parcurgand distanta dintre cele doua localitati.

Dan Tarcea sustine ca traficul reprezinta principala prioritate a administratiei locale, in cursul zilei de miercuri, 30 octombrie, urmand ca reprezentantii municipalitatii sa aiba o intalnirea la Compania Nationala de Investitii Rutiere, in comisia de circulatie, pentru a discuta, pentru a doua oara, care este traseul pe care il va avea centura metropolitana a Clujului.

Viceprimarul sustine ca responsabilitatea pentru crearea centrurii cu o lungime de 38 de km apartine Guvernului, insa Primaria Cluj-Napoca va realiza investitia in locul executivului, fiind introdusa in masterplan-ul de transport, inca din anul 2015.

Despre toate acestea, precum si despre locurile de parcare si viitoarele proiecte ale Primariei Cluj-Napoca, in ceea ce priveste fluidizarea traficului din oras, puteti afla mai multe, vizualizand emisiunea de mai jos.

coral