Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a inaugurat banda dedicată transportului în comun din cartierul Gheorgheni.

Astfel, noua bandă este o continuare a celei care s-a dat în folosință în luna aprilie pe Bulevardul Nicolae Titulescu, pe tronsonul dintre strada Septimiu Albini și Piața Cipariu. Aceasta se conectează cu banda dedicată pentru autobuze și biciclete deja existentă, care leagă Piața Cipariu cu Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Începând de astăzi (n.red. marți) practic, funcționează în integralitate banda dedicată pentru transportul în comun din Gheorgheni, de la Interservisan până pe strada Memorandumului, adică pe un tronson de circa 3 km.

Cu această ocazie se reduce timpul de deplasare al cetățenilor, de la aproximativ 18 minute cât ai face cu mașina, la doar 9 minute cu autobuzul. Acest tronson deservește 6 linii de transport în comun, ajută clujenii să ajungă în timp normal, fără a sta la cozi în trafic, în mașină”, a precizat edilul.

Municipalitatea susține că extinderea benzilor dedicate pentru autobuze face parte din amplul proiect al Primăriei care vizează prioritizarea transportului în comun. Programul va continua și în alte zone din municipiul Cluj-Napoca, oferă asigurări Emil Boc.

Acest proiect al extinderii liniilor dedicate va continua în oraș și pe alte rute, în alte cartiere, astfel încât prin prioritizarea transportului în comun să dăm șansa cetățenilor să ajungă mai repede în locul în care doresc. Repet, prin asigurarea calității transportului în public: autobuze electrice, autobuze și troileibuze moderne, cu aer condiționat, Wi-Fi, siguranță și tot ceea ce înseamnă tranport public modern. Mulțumesc clujenilor pentru că folosesc transportul public și îi încurajez să o facă în continuare!”, afirmă primarul municipiului Cluj-Napoca.

coral