Câţiva clujeni protestează împotriva modificărilor aduse la Legile Justiţiei în Piaţa Mihai Viteazu. Poartă banderole albe pe braţe, semnificând greva japoneză anunțată de societatea civilă și solidaritatea față de magistrați.

"Pe fondul ultimelor modificări la Legile Justiției, magistrații au declarat grevă și protestează împotriva distrugerii independenței justiției și împotriva presiunilor politice. Voci politice deja au ieșit cu amenințări la adresa magistraților, iar pentru noi este momentul să ne manifestăm solidaritatea și să arătăm că sunt lucruri ce nu se negociază.

Justiția independentă, statul de drept, democrația, toate asteatrebuie să caracterizeze România, așa că mesajul nostru este cât se poate de clar. Dacă ei blochează justiția, noi blocăm România.

!!! Atentie! Acesta este un avertisment din partea societății civile! Dacă situația nu se remediază, vom continua și vom crește impactul acțiunilor noastre!!!", se artată în mesajul prin care a fost anunţat protestul, de cei de la Umbrela Anticorupție Cluj. 

Sursa: ziuadecluj.realitatea.net

coral