Un puternic incendiu de vegetație a izbucnit în această după-amaiză, în jurul orei 17.00, în zona pădurii Făget. Fumul poate fi observat de la mare distanță. La fața locului ISU Cluj a detașat mai multe autospeciale de stingere însă intervenția pompierilor este îngreunată de terenul accidentat.

“Fraților …dacă sunteți, dacă sunteți prin Cluj, prin zona Mănăștur și vreți să faceți o faptă bună, veniți în pădure și dați o mână de ajutor că, cam arde….Cineva o făcut un foc și s-o extins. Am sunat la pompieri dar cam greu să ajungă aici. Așa că dacă sunteți prin Mănăștur, deasupra la Roata, în pădurea de pini, lângă baza sportivă…. Luați ceva și haideți aici și ajutați. Deci ard de numa…grătarele cuiva. Sunt aici cu ceva lume de mai devreme și tot sting dar e absolut înfiorător cu fumul ăsta”, a comentat, într-o postare pe Facebook, Tudor Baciu, cel care a anunțat prin 112 dezastrul din Făget, arată infocluj.ro

Reprezentanții ISU afirmă că au fost localizate mai multe focare însă flăcările sunt ținute sub control. 

“Au fost dislocate două autospeciale pentru stins incendii și nouă pompieri pentru a stinge mai multe focare care se manifestă în pădurea din zona drumului Sf. Ion. Flăcările sunt sub control în aceste momente, dacă evoluția flăcărilor se va schimba se vor suplimenta forțele de la intervenție“, au afirmat reprezentanții ISU Cluj.

 

coral