Cluj-Napoca a devenit în ultimele luni orașul cu cele mai multe accidente petrecute din cauza pietonilor care traversează neregulamentar strada. O astfel de tragedie se putea întâmpla în această săptămână și doar conduita preventivă și reflexul unui șofer au făcut ca un pieton grăbit să fie evitat în ultima clipă.

Persoana care s-a angajat în traversarea străzii avea culoarea roșie la semaforul pentru pietoni, însă cu toatea astea mașinile de pe banda 1 i-au acordat prioritate, fără să se gândească că un alt șofer de pe a doua bandă ar putea provoca un accident.

IPJ cere mai multă atenție din partea tuturor participanților la trafic

"În municipiul Cluj-Napoca, în primele 8 luni ale anului, s-au înregistrat  122 de accidente de circulație în care au fost implicați pietoni. În urma unor traversări neregulamentare, doi pietoni și-au pierdut viața, iar alți 55 au fost răniți.

Traversarea neregulamentară continuă să fie una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, motiv pentru care demarăm o campanie de informare și prevenire pe acest subiect. Totodată, vom continua să acționăm în trafic, controalele și sancțiunile pentru încălcările normelor de circulaţie fiind unele dintre cele mai eficiente mijloace de reducere a numărului de victime şi accidente, în special prin efectul descurajator pe care acestea le au cu privire la încălcarea regulilor.

Participanții la trafic trebuie să fie conștienți că o clipă de neatenție poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar o ,,banală” traversare neregulamentară poate fi fatală", este o parte a mesajului transmis de IPJ Cluj.

coral