Anul 2018 a fost un an bun pentru administrația locală din Viișoara, cu multe obiective finalizate, dar și cu câteva care au fost începute și vor fi gata anul acesta. De asemenea, pe lista primarului Ioan Roman, sunt numeroase obiective și pentru anul 2019.
Anul 2018 s-a încheiat cu finalizarea în proporție de 90% a modernizării drumurilor pe o lungime de 7 kilometri  în comuna Viișoara și asfaltarea drumurilor de hotar. De asemenea, Primpria are un sediu nou, modern, iar Școala Gimnazială Viișoara a fost modernizată. Tot anul trecut, comuna a fost declarată eligibilă pentru o finanțare europeană în valoare de 540 de mii de euro pentru modernizarea căminului cultural. 

Anul acesta administrația locală începe în forță. Reprezentanții comunității doresc să finalizeze proiectele începute anul trecut, dar și să realizeze noi obiective. 
„Anul trecut am început o lucrare cu finanțări europene pentru modernizarea străzilor din localitățile Viișoara și Urca, în valoare de 1 milion de euro. Până în prezent, procentul de realizare este undeva la 40%, iar termenul de finalizare este luna mai a acestui an”, a spus Ioan Roman, primarul comunei Viișoara. 
 

Educația în condiții bune în Viișoara

Dacă anul trecut a fost modernizată Școala Gimnazială Viișoara, în 2019 urmează să fie construit încă un corp de clădire cu 6 săli de clasă. 
De asemenea, fiindcă anul acesta este Anul Cărții, o parte din bugetul local va merge înspre dotarea bibliotecii și a școlii. De asemenea, copiii cu rezultate deosebite vor avea ocazia să primească, drept răsplată pentru efortul depus, excursii prin țară. 

Omul muncitor nu este uitat

Activitatea principală a locuitorilor comunei Viișoara este agricultura. Din acest motiv, drumurile de hotar vor fi pietruite, pentru ca oamenii să ajungă cu ușurință la pământurile lor și se vor organiza târguri expoziționale unde viișorenii vor putea să se laude cu munca lor.
„Fiindcă suntem într-o cursă pentru modernizarea comunei am gândit în urmă cu doi ani construirea unui târg expozițional unde vrem să amenajăm un spațiu în care se pot întâlni săptămânal agricultorii să prezinte rezultatul muncii lor. Aici mă refer la expoziții agro-zootehnice unde vin cu bovine, ovine, cabaline, păsări, legume, fructe și vrem ca în acest an să finalizăm și această investiție. Avem ca obiectiv și finalizarea menajamentului pastoral pentru pășunile din comună. Un lucru pe care îl facem din fondurile proprii este pietruirea drumului de exploatații de hotare. Locul de muncă a viișoreanului, a omului de la țară, este câmpul. Dacă nu ai acces la lotul tău, la proprietatea ta, este o problemă. Atunci acordăm o mare atenție pietruirii drumurilor de hotar”, a declarat pentru bzc.ro Ioan Roman. 

Utilități și trotuare în localitățile care aparțin comunei Viișoara

Racordarea la utilități, pentru un trai cât mai bun a viișorenilor, dar și realizarea trotuarelor sunt alte obiective importante pentru acest an.
„Vrem să finalizăm reparația capitală a trotuarelor pe DJ150, un drum județean care traversează comuna noastră și care ne dă mari bătăi de cap, iar trotuarele arată jalnic. Am finalizat cam 80% din lucrări în toamna anului trecut și vrem ca în acest an să terminăm și să intrăm în interiorul comunei pentru modernizarea trotuarelor. La noi în comuna locuitorii beneficiază de toate utilitățile: gaz, apa, canalizare. Vrem ca împreună cu opertorul regional să finalizăm canalizarea în satul Urca, unde în momentul de față există în proporție de 45%”, a explicat primarul. 

Zone de recreere pentru viișoreni

În acest an, în satul Urca va fi realizat un parc unde va fi amplasat un monument care a fost gândit încă de anul trecut, închinat Eroilor Neamului. De asemenea, în luna februarie, în localitatea Viișoara va fi inaugurat un parc care de asemenea va avea un monument care are același scop. 
„Va fi un monument cu caracter mai mult creștin decât laic, unde sunt scrise numele tututor celor care au murit în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial, veteranilor de război și care are ca laitmotiv un citat din scriptură, Îndrăzniți, eu am biruit lumea – Ioan 16:33. Ne gândim și la sufletul oamenilor, fiindcă vrem să avem o relație onestă cu cetățeanul din Viișoara”, a concluzionat Ioan Roman. 

În cadrul interviului acordat publicației Bună Ziua Cluj, primarul din Viișoara a transmis și un mesaj către locuitorii comunei, mesaj pe care îl puteți viziona în clipul de mai jos: coral