News Flash:

Vinul rosu, "laudat" prea mult?

21 Mai 2014
838 Vizualizari | 0 Comentarii
Resveratrolul, antioxidantul din vinul rosu pe seama caruia sunt puse efectele benefice asupra sanatatii, nu ar oferi protectie fata de bolile cardiovasculare, potrivit unei noi cercetari.

Exista numeroase studii care au scos in evidenta beneficiile vinului rosu asupra sanatatii, informeaza Top Sante.

De pilda, unele dintre acestea au aratat ca resveratrolul prezent in acest vin ar putea preveni imbatranirea creierului si pierderea auzului. Insa o noua cercetare pune la indoiala ideea ca polifenolii din vinul rosu ar proteja de riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.

Citeste si: Health & Fitness: 10 "super alimente" pentru o sanatate de FIER!

"Resveratrolul se afla in centrul atentiei, insa beneficiile acestei substante pentru sanatate nu se confirma", subliniaza dr. Richard Semba, profesor la Facultatea de Medicina Johns Hopkins din Baltimore, SUA.

Citeste si: Leacuri populare contra suferintelor primaverii

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au analizat timp de zece ani datele medicale ale 800 de italieni care locuiau in regiunea viticola Chianti. S-a constatat ca persoanele care aveau un nivel mare al resveratrolului in sange nu erau si cei care aveau cea mai mare speranta de viata si nici nu erau mai ferite de bolile cardiovasculare.

"Nu punem la indoiala efectele benefice ale dietei mediteraneene, care include consumul de vin rosu. Insa tot ce putem spune este ca aceste avantaje provin, fara indoiala, de la alti antioxidanti", explica dr. Richard Semba.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

resveratrolul polifenolii vinul rosu bolilor cardiovasculare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0785 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012170 (s)