Violeta Mercea, șefa Filialei Cluj a Partidului Socialist Român (PSR), a scăpat de un dosar penal de înșelăciune imobiliară, după ce Judecătoria Cluj Napoca a respins plângerea făcută de un avocat împotriva lui Mercea.

” În temeiul art. 341 alin. 7 C.p.p., constata legalitatea administrării probelor şi legalitatea efectuării actelor de urmărire penală în dosarul penal nr. 1789/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. În temeiul art. 341 alin. 7 pct. 2 lit. a) C.p.p., respinge, ca nefondată, plângerea formulată de petenta MURESAN SILAGHI FELICIA în contradictoriu cu intimata-inculpată Mercea Violeta împotriva ordonanţei de clasare din data de 02.07.2018, emisă în dosarul penal nr. 1789/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare În baza art. 276 alin. 6 C.p.p., obligă pe petenta MURESAN SILAGHI FELICIA la plata către Mercea Violeta a sumei de 1500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat). În temeiul art. 275 alin. 2 din C.p.p, Obligă petenta la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, arată soluția pe scurt a instanței.

Avocații Felicia și Ovidiu Mureșan-Silaghi o acuză pe Violeta Mercea, șefa Filialei Cluj a Partidului Socialist Român (PSR) de înșelăciune imobiliară.

Soții Silaghi spun că au cumpărat de la Mercea o casă care era ipotecată la bancă. Chiar dacă au plătit prețul imobilului, Mercea nu a achitat ipoteca, iar banca a executat silit bunul imobil. Avocații au deschis mai multe procese împotriva lui Mercea, iar instanța a dispus rezilierea contractului și a dispus ca politicianul local să returneze 100.000 euro. Violeta Mercea a declarat că, de fapt, soții Silaghi ar trebui să îi mai dea câteva zeci de mii de euro.

Violeta Mercea este șefa Filialei Cluj a PSR și derulează o serie de afaceri imobiliare. În urmă cu mai mulți ani, i-a vândut Feliciei Silaghi un apartament în Cluj Napoca. 

coral