Fostul premier Viorica Dancila a fost chemata vineri la DNA, informeaza Romania TV citand surse judiciare. Audierea vine in urma unei plangeri depuse de catre Tudor Iacov, reprezentantul legal al Asociatiei de tenis CS Triumf 2000 Craiova, privind banii acordati din fondul de rezerva al Guvernului pentru plata taxei anuale a turneului BRD Bucharest Open. Aceasta plangere il vizeaza si pe omul de afaceri Ion Tiriac, care este si presedintele Federatiei Romane de Tenis.

Reprezentantul Asociatiei de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov, a depus o plangere penala la DNA impotriva lui Ion Tiriac, presedintele Federatiei de Tenis, a Vioricai Dancila, fost premier, si a mai multor ministri din guvernul PSD. El reclama deturnarea de fonduri publice in organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open. Plangerea a fost inregistrata la DNA in data de 15 noiembrie.

Iacov face acuzatii de de inselaciune, abuz si neglijenta in serviciu, uzurparea functiei si a calitatii oficiale, obtinerea ilegala de fonduri si deturnarea lor, precum si constituirea unui grup infractional organizat din cauza ca s-au alocat 340.000 de dolari din fondul de rezerva al guvernului pentru platirea taxei anuale a turneului WTA Bucharest Open.

Iacov mai precizeaza faptul ca, in conformitate cu regulamentul WTA, taxa anuala pentru un astfel de turneu se ridica la suma de 23.250 de dolari. Scopul turneului era pregatirea olimpica pentru Tokyo 2020 a sportivelor Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu si Irina Bara. In plangerea penala, Iacov a scris si faptul ca Simona Halep, Mihaela Buzarnescu si Monica Niculescu nici macar nu au participat la turneul Bucharest Open.

coral