Candidatul PSD la alegerile prezidentiale, Viorica Dancila, distribuie pe pagina de Facebook o postare a lui Klaus Iohannis din 2014, cand acesta solicita o dezbatere electorala cu Victor Ponta: ”Ne mai explicati o data cum e cu ”dezbaterea electorala atat de necesara si asteptata de toti romanii”?

Viorica Dancila a distribuit, marti, pe pagina sa de Facebook o postare a lui Klaus Iohannis din campania electorala din 2014 in care acesta solicita o dezbatere electorala cu Victor Ponta.

”Constat ca domnul Victor Ponta isi mentine aceeasi atitudine aroganta cu care ne-a obisnuit si in ceea ce priveste organizarea unei dezbateri electorale atat de necesare si asteptate de catre toti romanii interesati sa afle proiectele celor doi candidati ramasi in cursa pentru Palatul Cotroceni. Domnul Ponta nu poate decide singur detaliile si conditiile in care ar urma sa se desfasoare o astfel de dezbatere electorala. Temele se stabilesc in mod firesc prin negociere de catre echipele de campanie ale ambilor candidati intrati in turul doi si nu se transmit prin fax de catre un candidat care a stabilit deja ordinea si continutul intrebarilor. Solicit in mod public candidatului Victor Ponta sa renunte de urgenta la asemenea tertipuri si sa aiba curajul sa isi asume o confruntare de idei corecta, in care niciunul dintre noi nu porneste cu un avantaj ilegitim. Ii cer premierului sa mandateze echipa sa de campanie sa poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cat mai rapid conditiile de desfasurare a unei dezbateri reale, din care electoratul sa poata intelege care este viziunea fiecarui candidat pentru viitorul Romaniei”, scris, in 2014, Iohannis pe Facebook.

Viorica Dancila, cu care Iohannis a anuntat ca refuza sa aiba o dezbatere electorala, scrie: ”Cum e cu «atitudinea aroganta», domnule Iohannis? Ne mai explicati o data cum e cu «dezbaterea electorala atat de necesara si asteptata de toti romanii»”?

PSD a transmis, luni, o scrisoare catre echipa de campanie a lui Klaus Iohannis in care solicita organizarea a cel putin doua dezbateri intre cei doi candidati inaintea turului al doilea ale alegerilor prezidentiale.

”E foarte important ca cetatenii sa poata face direct comparatia intre cei doi candidati si sa-l aleaga pe acela sau pe aceea care merita cu adevarat sa fie presedintele Romaniei pentru urmatorii cinci ani”, sustine Lia Olguta Vasilescu, cea care semneaza documentul in numele PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, la sediul PNL, ca ”PSD incearca deja tot felul de manevre” imediat dupa primul tur de scrutin si le-a cerut romanilor ”maxima vigilenta” si sa mearga la vot.

coral