Dupa ce Tudor Chirila si-a iesit din fire si a lovit un fost coleg, pe strada, reactiile nu au intarziat sa apara. Unul dintre cei care a tinut sa isi exprime dezamagirea fata de gestul juratului de la “Vocea Romaniei“ este Vladimir Gaitan. Actorul il ataca dur pe Chirila si marturiseste ca il doare sufletul ca are astfel de colegi care nu se ridica la nivelul marilor actori.

„Implicarea in politica a actorilor nu o vad fericita. Noi trebuie sa ne implicam pe scena si sa ne vedem de misiunea noastra. Nu avem ce cauta pe scarile teatrului cu biletele in mana. Nu a fost deloc fericita aceasta idee. Din pacate, se demonstreaza ca al nostru coleg Tudor Chirila a luat-o putin razna pentru ca de curand s-a batut. Este un fapt trist. Inteleg ca a tras un pumn unui om, l-a umplut de sange. Asta nu ne face noua bine, breslei noastre. Nu asa trebuie sa ne comportam.

Au fost ani grei, am jucat intr-un frig ingrozitor, cu spaima cenzurii si, totusi, am supravietuit. Nu avem voie, ca actori, sa ne manifestam asa. Sunt foarte trist, mai ales ca este Ziua Teatrului. Este vorba despre un coleg de-al meu, altfel un actor bun, dar asemenea manifestari nu onoreaza pe mine.

Uitati-va la ce s-a ajuns! Sa te bati ca un huligan si sa-i spargi unuia nasul. La asta s-a ajuns si e degradant pentru meseria noastra. V-ati putea imagina vreodata ca Fintesteanu sau Stefan Iordache sau Amza sa se bata pe strada cu unul care nu stiu ce i-a zis? Vi-i imaginati?

Ce se intampla cu acesti colegi ai mei de au luat-o razna in halul asta? Nu asta e menirea noastra. Pentru asta pledez. Avem posibilitatea sa ne exprimam pe scena, cum am facut-o pe vremuri de restriste.

Mi-au plecat prieteni foarte dragi. Ma gandesc la Stefan Iordache, Marin Moraru, Gheorghe Dinica. Nu ma compar cu ei, dar am fost si eu acolo, pe langa ei, si plecarea lor a lasat un gol imens in sufletul meu si sunt convins ca si in teatru. Erau niste actori uriasi, cum, din pacate, acum sunt din ce in ce mai putini. Ma doare sufletul ca am colegi care nu se ridica la nivelul lor”, a marturisit marele actor Vladimir Gaitan pentru qmagazine.ro.

coral