News Flash:

Vrei sa traiesti mai mult? Iata ce alimente trebuie sa consumi!

24 Mai 2015
737 Vizualizari | 0 Comentarii
alimente
Alimentele picante, cum ar fi ardeiul iute, contribuie la cresterea longevitatii, datorita capacitatii acestora de a inhiba senzatia de durere, potrivit unui studiu american, informeaza dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta americani de la Universitatea din California au constatat ca inhibarea capacitatii organismului de a simti durere, prin consumul de alimente picante, precum ardeiul iute, favorizeaza longevitatea.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa o serie de experimente pe soareci, in cadrul carora semnalele de durere au fost impiedicate sa ajunga la creier, fapt care le-a prelungit acestora viata.

Astfel, animalele care nu au mai produs proteina responsabila cu simtirea durerii, denumita TRPV1, au avut nu doar "o viata exceptional de lunga", cu aproximativ 14%, ci si mai sanatoasa. De asemenea, acesti cobai se imbolnaveau mai rar de cancer, iar memoria nu le-a fost afectata atat de mult odata cu inaintarea in varsta.

Totodata, acesti cobai ardeau mai usor caloriile, fara sa faca mai multa miscare ca de obicei, iar metabolismul lor, inclusiv capacitatea de a procesa zaharurile din sange, s-a pastrat la parametri optimi odata cu inaintarea in varsta - fenomen ce ar putea reduce riscul de diabet, potrivit studiului publicat in revista Cell.

"Suntem convinsi ca blocarea acestui receptor al durerii s-ar putea dovedi extrem de utila, nu numai pentru alinarea durerii, ci si pentru promovarea longevitatii si a sanatatii metabolice, mai ales pentru prevenirea diabetului si obezitatii. Pe masura ce imbatranesc, oamenii se confrunta cu o mai mare incidenta a durerii, indicand faptul ca aceasta ar putea declansa procesul de imbatranire", a declarat cercetatorul Andrew Dillin, de la Universitatea din California.

Animalele supuse experimentului au fost modificate genetic astfel incat sa nu mai produca proteina TRPV1.

Potrivit profesorului Andrew Dillin, ardeiul iute contine capsaicina, un compus care inhiba functionarea TRPV1.

"Consumul regulat de substante care afecteaza proteina TRPV1, cum ar fi capsaicina, ar putea preveni declinul metabolic asociat cu varsta si ar putea favoriza longevitatea", a explicat cercetatorul american.

In mod alternativ, numeroase medicamente deja existente pe piata, inclusiv analgezicele folosite impotriva migrenelor, afecteaza functionarea proteinei, iar oamenii de stiinta incearca sa dezvolte un medicament care sa previna majoritatea bolilor asociate cu varsta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ardeiul iute cresterea longevitatii studiu alimente picante proteina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1373 (s) | 33 queries | Mysql time :0.045321 (s)