Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a scos la licitațiile serviciile de curățenie a spațiilor de servicii de lungă  durată (parcările și toaletele din parcări) de pe Autostrada A10 Sebeș – Turda. Acordul cadru va fi semnat cu firma câștigătoare pentru o perioadă de doi ani (2022 – 2024) și are valoarea de 1.186.752 lei (aproximativ 237 mii euro). Prestarea serviciilor se va face în baza contractelor subsecvente viitoare.

Prestarea serviciilor de curățenie a spațiilor interioare se va desfășura pe o suprafață din gresie/faianță ocupată de grupuri sanitare, aproximativ 120 mp. Grupurile sanitare sunt echipate fiecare cu WC-uri, pisoare, chiuvete și oglinzi. Prestarea serviciilor constă și în activități specifice întreținerii curățeniei suprafețelor exterioare – aproximativ 5000 mp, atât a spațiilor verzi 2000 mp, a mobilierului exterior, cât și a suprafețelor aferente parcărilor 3000 mp.

Spațiile de servicii sunt destinate necesității utilizării temporare de către participanții la trafic care tranzitează autostrada. Nu sunt ocupanți permanenți ai spațiilor vizate.

Conform caietului de sarcini, prestarea serviciilor de curățenie constau în: servicii de curățenie interioară uzuale pentru grupurile sanitare, servicii de curățenie exterioară uzuale, servicii de gestionare a transportului deșeurilor, inclusiv vidanjarea microstațiilor de epurare, servicii de deratizare, dezinfecție și dezinsecție a spațiilor.

Serviciile de curățenie trebuie prestate zilnic în cazul toaletelor și spațiilor exterioare, iar periodic trebuie asigurate servicii precum curățarea echipamentelor electrice ale clădirii, asigurarea măsurilor PSI și dotarea cabinelor de serviciu cu truse de prim ajutor.

În fiecare locație trebuie să existe câte un agent prin care să se asigure permanența serviciilor.

coral