În această situație nu sunt cuprinse proiectele pregătite pentru a fi depuse prin PNRR . Consiliul Județean Cluj a reușit ca în exercițiile financiare 2007-2013 și 2014-2020 să atragă suma de aproximativ 1 Miliard de euro, finanțare europeană, prin intermediul proiectelor de dezvoltare a județului Cluj, deja implementate sau aflate în derulare.

Consiliul Județean Cluj este, astfel, instituția care a atras cei mai mulți bani europeni dintre toate consiliile județene și primăriile din regiunea de Nord-Vest a  țării, cel mai probabil și din țară.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Creșterea calității vieții clujenilor și dezvoltarea armonioasă și echilibrată a întregului județ reprezintă, și pentru viitor, prioritatea absolută a activității Consiliului Județean Cluj. Proiectele cu finanțare europeană în valoare de aproximativ un miliard de euro atrași reprezintă cartea de vizită a acestei administrații județene. Clujul crește mai departe! Apreciez munca extraordinară, implicarea și efortul depus de colegii mei din consiliul județean și le mulțumesc pentru tot! Felicitări!“

Urmează accesarea de fonduri prin PNRR și prin programele operaționale aferente noii perioade de programare 2021 – 2027, fiind vorba despre proiecte mature, pregătite în avans de echipa din Consiliul Județean Cluj.

coral