Zece persoane au fost ucise şi cel puţin 15 au fost rănite prin înjunghiere, duminică, în mai multe locuri din provincia Saskatchewan, din centrul Canadei, iar poliția caută doi suspecți care călătoresc într-o mașină neagră, transmite Reuters. Atacurile au avut loc în mai multe locuri, printre care James Smith Cree Nation şi Weldon din provincia Saskatchewan. În total, au fost identificate 13 scene ale crimei, pe care poliţiştii le investighează în prezent.

Unele victime par să fi fost vizate de suspecţi, dar altele au fost atacate la întâmplare.  Este posibil să fie şi alţi răniţi care să fi mers singuri la spitale ca să primească îngrijiri. Incidentele au început dimineață, la ora locală 8:20, iar poliția a emis o alertă de pericol pentru întreaga provincie. Ulterior, în cursul după-amiezii, alerta a fost extinsă și în două provincii învecinate, Alberta și Manitoba.

Poliţia caută doi suspecţi, pe care i-a identificat ca fiind Damien Sanderson şi Myles Sanderson. Ei călătoresc într-un Nissan Rogue negru și au fost reperați la un moment dat în jurul prânzului în capitala provinciei, Regina, dar între timp este posibil să-și fi schimbat mașina. Poliția i-a sfătuit, de asemenea, pe șoferi să nu ia în mașină călători de ocazie.

Deocamdată nu se știe care ar fi motivul acestor atacuri, care au intervenit în timp ce în orașul Regina urma să se desfășoare un meci foarte așteptat din Liga canadiană de fotbal.  Premierul canadian Justin Trudeau a declarat că atacurile cu armă albă de duminică sunt „îngrozitoare şi sfâşietoare. Ne gândim la cei care au pierdut o fiinţă dragă şi la cei care au fost răniţi”, a scris pe Twitter premierul canadian, potrivit digi24.ro

coral