Ramona Bruynseels, liderul organizației naționale de femei din partea AUR, a criticat, într-o conferință de presă la sediul AUR Cluj, măsurile adoptate de PSD-PNL, în special dezinformările îndreptate împotriva AUR și comasarea alegerilor.

„Echipa AUR Cluj devine din ce în ce mai puternică. Observ că partidele tradiționale nu se schimbă și încearcă să ne blocheze, dar nu reușesc conform dorințelor lor. Comasarea este o acțiune disperată, o încercare de a menține starea actuală de lucruri de către partidele vechi care au fost la putere. Le transmit că AUR devine mai puternic în fiecare zi, mai pregătit decât cred ei. Spun asta pentru că am discutat cu oameni de bună credință, inclusiv cu cei fără experiență politică și cu cei experimentați. Am întâlnit multe doamne, pentru că credem că femeile sunt coloana vertebrală a societății, corecte, oneste și preocupate de viitor. Căutăm în continuare oameni care să contribuie la valorificarea AUR și a României prin candidaturi”, a declarat Ramona Bruynseels.

„Există un sentiment generalizat de revoltă în societate, mi-au fost transmise mesaje de nemulțumire din toate părțile, de la oameni din afara sferei politice, după anunțul PSDPNL privind listele comune pentru alegerile europarlamentare. Practic, s-a reconstituit partidul unic, putem să-i spunem PSDNL”, a continuat Bruynseels.

Întrebată despre tipul de candidați căutați și profilul acestora, ea a menționat că la AUR „tinerii antreprenori, femeile cu experiență, tehnocrații și cei cu realizări notabile în CV-ul lor au prioritate”.

AUR Cluj

AUR Cluj

În legătură cu candidatura la Primăria Cluj-Napoca a deputatului PNL Sabin Sărmaș, Bruynseels a declarat: „Noi căutăm un candidat pentru Primăria Cluj-Napoca. Știu că domnul președinte Simion a declarat că AUR îl susține, dar vă asigur că avem și candidații noștri, atât din partid, cât și din afara acestuia. Dacă apare un candidat excepțional din afară, vom susține și acest lucru, deoarece AUR vrea să câștige alegerile.”

Coordonatorul județean Cristian Sipoș a subliniat că AUR va prezenta candidați pentru funcția de primar în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Cluj și se concentrează pe depunerea de liste de consilieri locali și județeni în cât mai multe localități.

coral