România a cucerit 13 medalii, dintre care 3 de aur, 6 de argint şi 4 de bronz, sâmbătă, în prima zi a Campionatelor Balcanice de atletism pentru seniori, care au loc pe Cluj Arena din Cluj-Napoca.

La ediţia a 73-a a Campionatelor Balcanice în aer liber, Ucraina se află pe primul loc în clasamentul pe medalii (6-8-3), după prima zi, urmată de Turcia (5-1-7) şi România (3-6-4).

La competiţia participă aproximativ 300 de sportivi din 12 ţări, România fiind prezentă cu o delegaţie formată din 64 de sportivi, potrivit site-ului FRA.

Medaliile de aur ale României au fost obţinute de Rareş Toader la aruncarea greutăţii, de Claudia Bobocea la 800 m şi de ştafeta feminină de 4×100 m.

Argintul a fost adus delegaţiei ţării noastre de Roxana Rotaru la 3.000 m, Andreea Iuliana Lungu la disc, Mihai Cristian Pîslaru la 400 m, Elena Adelina Panaet la 3.000 m obstacole, de Nicolae Soare la 5.000 m şi de Florentina Iuşco la triplusalt.

Cele patru medalii de bronz au fost cucerite de Sanda Belgyan la 400 m garduri, de Ioana Plăvan la aruncarea suliţei, de Andreea Marina Baboi la 100 m şi de ştafeta masculină de 4×100 m.

La competiţie asistă lordul Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, Dobromir Karamarinov, preşedintele Federaţiei Bulgare de Atletism, al Asociaţiei Balcanice de atletism şi preşedinte interimar al European Athletics, Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.

coral