Mihai Moisescu, șeful DSP Cluj, a transmis că la ultima raportare au fost confirmate 13 cazuri de infectare COVID-19 cu tulpina Delta, informează Monitorul de Cluj.

Moisescu a declarat că datele sunt de la finalul lunii iulie pentru Cluj, iar pentru începutul lunii august nu există momentan o evidență, deoarece procesul de identificare a infectărilor cu tulpina Delta durează aproximativ 15 zile.

Varianta Delta a început să se extindă și în România. Până la ora actuală au fost confirmate 359 de cazuri de COVID-19 cauzate de varianta Delta, 80% la persoane nevaccinate. Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță a mai adăugat că 21 de persoane au murit din cauza variantei Delta a virusului SAR-Cov-2.

În ultima săptămână, din 47 de secvențieri, 46 au fost pozitive la varianta Delta. Acest lucru indică o rată de pozitivare de 97,8%..
„Menționez că testele de secvențiere sunt preselctate în funcție de criteriile pe care pacientul le prezintă. În total, de când facem secvențieri, s-au cumulat 359 de cazuri de Covid-19 cauzate de varianta Delta”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

coral