Peste 16 tone de deşeuri textile au fost întoarse din drum, în vama Borş, de comisarii Gărzii de Mediu Bihor, solicitaţi de poliţiştii de frontieră.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Bihor dat publicităţii joi, poliţiştii de frontieră i-au chemat miercuri seară pe comisarii de mediu în punctul de trecere a graniţei pentru a verifica un transport de 16.290 kg de textile, haine şi încălţăminte, expediat din Germania şi care trebuia să ajungă la Cluj.

Comisarii de mediu au constatat că aceste confecţii, prezentate în documente ca haine second-hand, aveau o uzură avansată. În plus, în saci erau amestecate, fiind laolaltă, piese de lenjerie intimă cu ciorapi, prosoape, pantofi etc. Pe lângă faptul că arătau a deşeuri şi nu a haine care pot fi utilizate, textilele nu aveau nici documentele valabile, certificatul de dezinfecţie prezentat de transportator având modificări ale datelor înscrise.

„Drept urmare, nu i s-a permis intrarea în ţară, fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierelor”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Bihor.

Comisarii de mediu atrag atenţia firmelor care cumpără textile second-hand.

coral