Tot mai multe state interzic accesul cetățenilor români sau le condiționează intrarea pe teritoriile lor, din cauza înrăutățirii situației infectărilor cu coronavirus în România. Sunt 20 de state care au introdus restricții, iar 14 dintre acestea sunt țări membre ale Uniunii Europene. 

Cele 20 state din Europa care interzic accesul românilor sau impun restricții la intrarea pe teritoriul lor sunt Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

1.Cipru – Obligatoriu test COVID-19

2.Estonia – Auto-izolare 14 zile obligatorie

3.Finlanda – Interzisa intrarea pentru cetatenii romani

4.Grecia – doar cu test COVID de maximum 72 de ore. (Momentan, nu se emit coduri QR pentru Grecia, până miercuri, când intră în vigoare și regula cu testul COVID NEGATIV, de maximum 72h vechime)

5.Irlanda – Interzisa intrarea pentru cetatenii romani

6.Islanda – Test COVID-19 obligatoriu la intrarea in tara.

7.Letonia – auto-izolare 14 zile obligatorie

8.Malta – Interzisa intrarea pentru cetatenii romani

9.Marea Britanie – auto-izolare 14 zile obligatorie

10.Norvegia – Interzisa intrarea pentru cetatenii romani

11.Slovacia – auto-izolare 14 zile obligatorie

12.Slovenia – auto-izolare 14 zile obligatorie

13.Portugalia ia in considerare testarea obligatorie la aeroport (in cazul Madeirei si insulelor Azore, este deja obligatorie)

14.Austria – auto-izolare 14 zile sau prezentarea unui test Covid 15.Olanda- carantină obligatorie 14 zile

15. Ungaria – examinare medicala (în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul). Și în situaţia în care nu prezintă simptome, românii vor fi obligați să intre în izolare pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile. 

16. Danemarca- permite intrarea pe teritoriul său românilor cu condiția ca aceștia să dovedească faptul că au o rezervare de cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare, care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată.

17. Olanda- auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

  coral