La Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj au sosit 21 de paturi de terapie intensivă, în valoare de 430.000 lei.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca: „Ne dorim cele mai bune condiții de spitalizare pentru pacienții noștri și facem în permanență eforturi în această direcție. Astfel, ieri ne-au fost livrate 21 de paturi de terapie intensivă.

Dintre acestea, șase se vor instala în Secția Clinică ATI I, iar trei în Secția ATI Neurochirurgie. Restul de 12 sunt depozitate și, la nevoie, vor fi montate și instalate în Secția ATI COVID (clădirea Medicală I). Toate paturile sunt prevăzute cu saltea antidecubit. Valoarea investiției depășește 430.000 lei, iar fondurile necesare achiziției au fost alocate de Ministerul Sănătății.

Din 2014 până în prezent, Spitalul a fost dotat cu 95 de paturi de terapie intensivă. Acest tip de paturi capătă o importanță deosebită în îngrijirea pacienților critici, deoarece permit mobilizarea precoce a pacientului, și, în același timp, facilitează activitatea personalului medical.

Tot ieri au ajuns alte 21 de paturi electrice, cu saltele, donate de Fundația Prison Fellowship, partenerii noștri de încredere, care au sprjinit spitalul în numeroase ocazii. Paturile au fost distribuite secțiilor Neurologie și Medicina Muncii”.

coral