News Flash:

21% din apa pe care o beau clujenii nu e buna!

22 Martie 2013
1059 Vizualizari | 0 Comentarii
Ziua Mondiala a Apei aduce si vesti mai putin bune pentru clujeni. Dintre interpretarile facute de Directia de Sanatate Publica (DSP), 21 de procente din apa nu este conforma. Oficialii directiei au anuntat ca din cele 114 probe prelevate 15 contin neconformitati ale parametrilor fizico-chimic, dar si 10 neconformitati pentru parametrii microbiologici.

"Activitatea de monitorizare a calitatii apei potabile s-a concretizat in anul 2012 prin prelevarea si analizarea unui numar de  487  probe apa din sistemele centralizate de alimentare cu apa: 207 probe iesire statia de tratare si 280 probe retea de distributie.
La nivelul judetului Cluj aprovizionarea cu apa in sistem centralizat este corespunzatoare atat din punct de vedere calitativ cat si cantitativ.
Monitorizarea apelor potabile imbuteliate s-a concretizat prin prelevarea a 164  probe apa de la cei trei producatori de apa imbuteliata de pe teritoriul judetului .
 In anul 2012 au fost analizate si interpretate 114 probe de apa de imbaiere inregistrandu-se 15 neconformitati pentru parametrii fizico – chimici (12 pentru clor rezidual liber, 3 pentru amoniu) si 10 neconformitati pentru parametrii microbiologici.  Neconformitatile pentru parametrii microbiologici au fost corelate cu valori mici ale parametrului clor rezidual liber. S-a impus de urgenta, administratorilor piscinelor masura de suplimentare a dozei de clor care trebuie administrata apei in vederea asigurarii dozei de siguranta pentru dezinfectie si monitorizarea zilnica a clorului rezidual liber si a pH-ului. Nu s-au inregistrat boli legate de apa de imbaiere.
Numeroasele si directele efecte ale consumului de apa de calitate necorespunzatoare pot fi evitate prin protejarea surselor de apa, tratare corespunzatoare completa si corecta dar si de o serie de factori strict dependenti de individ.
Preocuparea pentru monitorizarea calitatii apei constituie factorul cheie in relatia comunitate – aprovizionare cu apa potabila", a declarat directorul executiv al DSP, Dorina Duma.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dsp clor amoniu dorina duma
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2646 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017284 (s)