Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, împreună cu conducerea Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului, au analizat stadiul la zi al programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere a drumurilor județene, derulate în primele șase luni ale anului 2020. 

S-a acționat, astfel, în această perioadă, atât prin lucrări de modernizare și reabilitare, cât și prin lucrări de întreținere, pe nu mai puțin de 26 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de peste 258 kilometri.

În ceea ce privește investițiile din cadrul programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, în primele șase luni ale anului 2020 s-au desfășurat lucrări pe 9 drumuri sau sectoare de drumuri județene, vizând o lungime totală de 112 kilometri. 

La capitolul lucrări de întreținere, în primul semestru al anului 2020 s-a acționat prin așternerea de covor asfaltic, reparații și alte operațiuni necesare menținerii condițiilor tehnice corespunzătoare, pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de cca. 146,5 kilometri. Dintre aceștia, nu mai puțin de 79,3 kilometri au fost efectiv asfaltați.

Totodată, au fost executate lucrări de marcaje rutiere longitudinale, axiale, de separare a sensurilor de mers, pe o lungime totală de 304 kilometri, pe 20 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, precum şi alte tipuri de marcaje, în special treceri de pietoni pe raza anumitor localităţi.

coral