Bursa şi jocurile de noroc se aseamănă foarte mult. Investeşti bani ca să ai profit, îţi asumi riscuri, nu ai garanţii uneori. Dar ai şi deosebiri între ele. La bursă „joci” şi investeşti ca să ai flux de numerar pe termen lung şi cât mai consistent, la jocurile de noroc ai câştiguri variabile, depinzi de noroc şi de nimic altceva.

La nivel de siguranţă, bursa şi jocurile de noroc nu reprezintă nişte alternative care să îţi garanteze liniştea mereu. Vei fi stresat, nu ştii ce se va întâmpla, astăzi câştigi enorm, mâine pierzi enorm. Una peste alta, bursa şi jocurile de noroc seamănă din mai multe puncte de vedere şi sunt recomandate celor care vor să facă rost de bani rapid şi fără efort. Iată trei asemănări între bursă şi jocurile de noroc pe care ar trebui să le iei în considerare când ai de făcut o alegere.

Oportunităţi şi analiza comportamentului, a riscului asumat

1. Momentul potrivit şi mai multe opţiuni. Şi la bursă, şi la jocurile de noroc trebuie să ştii exact când să acţionezi, când să iei decizii şi să foloseşti banii ca să câştigi alţii. Trebuie să ştii cum să te foloseşti de fereastra îngustă de oportunităţi ca să câştigi şi să nu rişti să pierzi.

Bursa şi jocurile de noroc presupun folosirea mai multor opţiuni, variante, pentru câştiguri garantate. La bursă ai banii investiţi în acţiuni de la firme din toată lumea, la jocurile de noroc nu te joci un singur joc, găseşti combinaţii de jocuri de masă sau de sloturi, variante.

După cum vezi la bursă şi la jocuri de noroc trebuie să fii inteligent şi să ştii mereu când e bine să arunci bani în joc şi să nu te bazezi niciodată doar pe o singură variantă pentru că sigur vei pierde.

2. Tipuri de comportament şi riscul. Şi la bursă, şi la jocurile de noroc studiezi mai întâi comportamentul unor echipe, la jocuri de noroc, unor sportivi, sau unor persoane, companii, la bursă pentru a lua cea mai bună decizie mereu. Te documentezi, aştepţi până să iei o decizie, încerci să ai de fiecare dată cele mai bune abordări.

Şi în cazul bursei, şi în cazul jocurilor de noroc estimezi riscuri, câştiguri. Rişti mai mult, câştigi mai mult, dar poţi şi pierde. Iei decizii rapide ca să ai succes pe termen lung, eşti prudent mereu şi la jocuri de noroc, şi la bursă. La cazinouri online poți “paria” și fără risc în cazul în care prinzi promoții fără depunere cum este Mr Bit rotiri gratuite. O paralelă fiind deschiderea unui cont la bursa unde se poate întampla să primești una sau mai multe acțiuni gratuite.

Şanse de câştig şi rezultate anterioare

3. Cotele, şansele de câştig şi analiza rezultatelor anterioare. Investitori sau jucători de jocuri de noroc, toţi trebuie să ştie cotele de câştig ca să aibă performanţe bune. Se analizează tipare de performanţă când vrei să faci investiţii, analizezi indici vizuali şi modele de comportament, când vrei să pui o miză mare la jocuri de noroc.

Rezultatele anterioare sunt analizate şi comparate cu performanţele actuale pentru gestionarea atentă a capitalului, informaţia e de bază pentru cei care „joacă” pe bursă şi pentru jucătorii de jocuri de noroc moderne. La bursă şi la jocurile de noroc eficienţa depinde de informaţie şi de interpretarea corectă a datelor colectate din mai multe surse.

  coral