Zborul cu avionul a devenit în ziua de azi una dintre cele mai căutate metode de deplasare, mai ales atunci când trebuie să călătorim pe distanțe mai lungi. Fiind mult mai rapid, câștigăm timp și ajungem la destinație mult mai odihniți. Fie că este vorba despre o destinație de vacanță, un city-break sau o vizită la prieteni sau cunoștințe din orașe mai îndepărtate, cu toții ne dorim să găsim cele mai ieftine bilete de avion. Partea bună este că există și câteva trucuri prin care putem să alegem cele mai bune oferte de zbor. Iată care sunt acestea:

Fii cât mai flexibil atunci când alegi datele de călătorie!

Există destul de mulți factori care influențează prețul biletelor de avion: sezonalitatea, zilele săptămânii, lunile anului, diverse evenimente și sărbători. Cu siguranță cele mai scumpe bilete de avion le vei găsi în luna august, de Crăciun sau de Valentine’s Day. Așa că, dacă vrei să beneficiezi de o super-ofertă la zbor, caută întâi promoțiile și pe urmă planifică concediul. Iar dacă te gândești la un city-break, fă în așa fel încât să pleci de marți până joi, pentru că pe weekend vor fi mai ridicate prețurile biletelor de avion.

Cumpără biletul de avion cu cel puțin 6 săptămâni înainte de plecare

Cu cât timp înainte de plecare trebuie rezervat un bilet de avion pentru a obține prețul cel mai mic? Conform statisticilor, biletul de avion trebuie rezervat cu 56 de zile înainte de zbor, dar nu mai devreme cu 3-4 luni înainte de momentul plecării. Iar cea mai bună zi din săptămână pentru a achiziționa un bilet ieftin, conform farecompare.com, este joia între 15:00 și 17:00. Nu uitați să luați în calcul perioada dorită. Dacă aceasta se suprapune cu vârful de sezon turistic, atunci șansele de a găsi bilete la prețuri convenabile sunt minime.

Folosește și agregatoarele de zboruri

Fie că este vorba despre un bilet de avion într-o țară mai îndepărtată sau despre un bilet de avion în orașe din România, aceste motoare fac căutări în bazele companiilor aeriene sau ale agențiilor online de ticketing pentru a găsi cele mai convenabile prețuri spre destinațiile de interes. Rezultatele afișate vor cuprinde promoții de la multiple companii aeriene care operează pe rutele selectate, astfel că te vor ajuta să salvezi timp căutând printre site-urile tuturor companiilor, și în plus îți vor pune pe tavă cele mai bune oferte.

Astfel, pentru a alege cel mai ieftin bilet de avion, ține cont în primul rând de perioada și zilele săptămânii în care vrei să călătorești și de cumpărarea biletului cu aproximativ 6 săptămâni înainte de plecare. Dacă pleci în zone mai îndepărtate ia în calcul și escalele, durata dintre escale, distanța dintre aeroporturi, necesitatea unor vize, distanța dintre aeroport și oraș sau cazare.

coral