Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au desfășurat la data de 17 Iulie a.c. ,în intervalul orar 14.00-19.00, activități preventiv-reactive pentru combaterea faptelor antisociale, a abaterilor privind normele de circulație rutieră, precum și pentru verificarea normelor legale impuse în perioada stării de alertă. 

 

Au fost legitimate astfel peste 50 de persoane și controlate 47 de autovehicule.

Pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului sau a altor substanțe, polițiștii rutieri au efectuat un număr de 17 testări cu aparatul etilotest.

În urma nerespectării normelor legale privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate peste 30 de sancțiuni contravenționale, fiind totodată reținute 2 certificate de înmatriculare si un permis de conducere.

În cadrul acțiunii, în jurul orei 15.30, polițiștii au identificat un conducător auto în vârstă de 23 de ani, din comuna Aluniș, județul Cluj, care se deplasa cu o autoutilitară  neînmatriculată, în localitatea Suarăs, din comuna Bobâlna.

Cel în cauza este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

coral