Organizația CERT Transilvania din Cluj Napoca a sărit în ajutorul refugiaților ucrainieni și cu ajutorul donațiilor făcute de clujeni, a reușit să adune peste 30 de tone de bunuri care au plecat deja către Maramureș.

„În mai puțin de 48 de ore, la cele 7 puncte de colectare, au venit câteva sute de donatori, ceea ce a făcut posibil transportul a nu mai puțin de 30 de tone de bunuri de strictă necesitate către refugiații din Sighet, dar și spre două puncte de colectare de la frontieră, din care vor pleca zilele următoare spre Ucraina”, a declarat Andreea Apetrei pentru Cluj24.  

„De la primul apel făcut către cei care ne urmăresc pagina de Facebook și până la ultimul pachet descărcat în vama Sighet, campania a fost încărcată de multă emoție și un sentiment foarte puternic de solidaritate.

Mobilizarea impresionantă a donatorilor și a voluntarilor implicați ne-a întărit convingerea că împreună schimbăm destine și ne oferă motivația de a continua campania și în săptămânile ce vor urma, în beneficiul spitalelor din Ucraina și al oamenilor afectați de război”, conchide Andreea.

„32 de masini. Toate incarcate cu ceea ce ati donat voi, oameni frumosi”, au transmis cei de la CERT Transilvania.

coral