Când auzim de numele lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD, ne gândim la omul politic și influent care era acum ceva timp sau la cel care a dătâmat Partidul Social Democrat. Totuși, înainte de a intra pe scena politică, acesta avea aspitații total diferite. Iată câteva lucruri neștiute despre Liviu Dragnea. Din ce trupă a făcut parte în tinerețe și ce poreclă avea.

Lucruri neștiute despre Liviu Dragnea

1. Liviu Nicolae Dragnea s-a născut pe 28 octombrie 1962, în comuna Gratia, județul Teleorman. De mic și-a dorit să devină șofer, după care s-a răzgândit și a dorit să devină motociclist. Fostul lider al PSD spunea că a fost un elev bun, fără a fi însă „tocilar”. Materiile lui favorite au fost matematica și fizica, devenind olimpic la aceste materii. Pasiunea pentru mașini și atracția față de aceste materii l-au determinat să se înscrie la Facultatea de Transporturi, secția Autovehicule rutiere, din cadrul Institutului Politehnic București.

2. În timpul facultății, Liviu Dragnea a făcut parte dintr-o trupă rock numită EGO, alături de Lucian Dobrescu şi Mugurel Gheorghiaş. El era toboșarul trupei. După facultate, aparent, drumurile celor trei foşti colegi de trupă s-au despărţit. Foștii săi colegi de trupă, pe care Dragnea a negat inițial că îi cunoaștea, au ajuns, după 20 de ani de la terminarea facultății acționari majoritari ai Tel Drum, companie de asfaltări care lucra cu Consiliul Județean Teleorman, condus, până în 2012 de Liviu Dragnea, potrivit Adevărul.

Lucruri neștiute despre Liviu Dragnea. Era poreclit „Livache” în studenție

3. Tot în perioada studenției, pe când cânta în trupă alături de cei doi foști colegi ai săi, el a primit și porecla „Livache”. Gheorghiaş era poreclit Melcul, în timp ce lui Liviu Dobrescu i se spunea „Șobo”.

4. Nici la capitolul dragoste, Dragnea nu a stat prea rîu. Acesta a povestit că s-a îndrăgostit pentru prima dată în clasa a VIII-a, iar de atunci, a mai avut parte de acest sentiment de doar două ori. Fostul lider al PSD spune că nu este un șablon pentru a te îndrăgosti.

„Prima dată m-am îndrăgostit într-a opta, de o colegă de şcoală. A fost ca în clasa a opta: foarte multă pasiune şi foarte multă ruşine. Ne era drag amândurora. Era jocul frumos şi curat cu bileţele trimise, cu mers la film împreună cu colegii şi, întâmplător, stăteam unul lângă altul. Mai o luăm de mână. Era un sentiment frumos care a durat până am plecat la liceu, şi unul şi altul.”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare de la Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea, a primit aviz pozitiv pentru eliberarea din închisoare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova. Potrivit portalului instanţelor, fostul lider PSD a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, instanţa urmând a lua decizia finală pe data de 27 aprilie.

„Dânsul a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse și, respectiv, scăzute, zilele de câștig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie și s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplinește absolut toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a declarat avocatul lui Liviu Dragnea, care a confirmat avizul favorabil primit de acesta.

Acesta a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiţionat din închisoare, unde are de executat o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, atunci când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă. coral