De fiecare dată când vedem o celebritate fie într-o revistă, fie într-un film, unul dintre primele lucruri pe care le observăm la aceasta este zâmbetul. Știm că zâmbetul nostru poate spune o mulțime de lucruri, dar cum putem să obținem un zâmbet perfect? Ei bine, află că fațetele dentare sunt secretul unui zâmbet strălucitor de vedetă.

În timp ce albirea dentară profesională și îndreptarea dinților cu ajutorul aparatului dentar oferă rezultate uimitoare, nu există nimic care să înlocuiască zâmbetul obținut cu fațete dentare.

Iată 4 motive pentru care vedetele apelează la tratamentul cu fațete dentare.

Pentru a scăpa de micile imperfecțiuni dentare

Multe vedete din întreaga lume își doresc să scape de micile imperfecțiuni dentare și aleg fără ezitare fațetele dentare. Majoritatea se confruntă cu dinți ciobiți, fisurați sau fracturați fie din cauza consumului de alimente tari, fie de la anumite accidente.

Fațetele dentare îmbunătățesc considerabil estetica și funcționalitatea zâmbetului. Acestea sunt realizate cu ajutorul unei tehnologii digitale, în doar câteva ședințe la stomatolog și sunt complet personalizate. Poți afla mai multe despre tehnologia modernă și tehnica de realizare a fațetelor dentare de la dr. Flavia Jorza, medic stomatolog.

Pentru a scăpa de dinții decolorați

Pentru a scăpa de petele colorate de pe dinți sau de aspectul îngălbenit al danturii, multe vedete apelează la albirea dentară profesională, realizată în cabinet. Însă, de cele mai multe ori, această metodă nu este tocmai suficientă și nu ajută la obținerea albului sidefat și dorit al zâmbetului. În această situație, o alternativă a albirii dentare profesionale sunt fațetele dentare.

Multe celebrități au scăpat de aceste probleme inestetice ale dinților, iar datorită fațetelor au o estetică impecabilă și dantura mult visată.

Un avantaj major al fațetelor dentare este că odată aplicate, dinții nu se vor mai îngălbeni de la alimentele și băuturile care colorează sau obiceiurile vicioase, precum fumatul. Se poate consuma cu încredere un vin roșu sau un ceai negru și se poate mânca orice aliment colorat, fără griji.

Pentru a scăpa de mici spațieri dentare, printre care și de strungăreață

Conform WebMD, fațetele dentare sunt recomandate și în cazul unor mici spațieri ale dinților din față sau chiar atunci când există o ,,mică” strungăreață la cei doi dinți frontali. În cazul în care strungăreața este deranjantă din punct de vedere estetic, află că această problemă se reface rapid cu un tratament cu fațete dentare.  

Fațetele dentare se aplică pe suprafața vizibilă a dinților și oferă o aliniere corectă. Culoarea și forma acestora sunt personalizate, astfel că doar împreună cu un medic specialist se pot alege cu exactitate fațetele potrivite, atât din punct de vedere al materialului, cât și din punct de vedere al nuanței dorite.

Ce trebuie reținut este că dinții care au spațieri foarte mari între ei nu se pot reface cu ajutorul fațetelor dentare. În acest caz, prima dată se optează pentru purtarea unui aparat dentar și mai apoi pentru aplicarea fațetelor.

Pentru a avea un zâmbet alb și strălucitor

Fațetele dentare au devenit foarte populare în ultimii ani atât pentru vedete, cât și pentru oricine își dorește un zâmbet frumos. O dantură sănătoasă, fără imperfecțiuni, de un alb imaculat, îți va da încredere să zâmbești mai des în poze, să socializezi mai mult și să fii mai relaxat atunci când te afli în centrul atenției. Un zâmbet perfect și strălucitor te va face să te simți mult mai atractiv și chiar mai tânăr.

Acum că știi secretul vedetelor pentru o dantură impecabilă, poți avea și tu zâmbetul mult dorit, cu ajutorul fațetelor dentare. Tot ce trebuie să faci este să mergi la o consultație și să îi spui medicului specialist cum îți dorești să arate noul zâmbet.

Sursă poză: Pexels

 

  coral