Cu toții suntem interesați să ne creștem calitatea vieții și asta depinde în mare măsură de noi, de obiceiurile pe care le avem și de cele la care ar trebui să renunțăm. Cu efort minim, îți poți programa un trai mult mai sănătos începând chiar de astăzi. Iată la ce e bine să renunți cât mai curând ca viața ta să se schimbe în bine:

<![endif]–>

Fumat

Fumăm din diferite motive: pentru că așa ne-am obișnuit, pentru că este un liant social care leagă mai bine discuții sau pentru că avem senzația că descarcă de tensiuni și ne liniștește. Dar știi deja că ai trăi mult mai bine fără țigări, pentru că toate studiile spun asta, însă îți este greu să o faci. Totuși, există mai multe metode eficiente prin care poți să te lași de fumat foarte simplu. Încearcă-le și vei vedea că au efect. Noi îți spunem că în primă fază ai putea să le înlocuiești cu o țigară electronică, care este cu 95% mai puțin nocivă decât țigările clasice și prezintă o serie de avantaje prețioase pentru tine și pentru cei din jur, cum ar fi lipsa mirosului și a gudronului.

Alcool

Potrivit unui nou studiu inițiat de Universitatea Washington din Seattle și publicat în The Lancet, orice persoană cu vârsta de până în 40 de ani ar trebui să renunțe la alcool, pentru că, în timp, poate avea impact asupra sănătății, chiar dacă este consumat în cantități moderate. Abia după această vârstă, un pahar de vin sau de altă băutură alcoolică poate avea beneficii, inclusiv un risc redus de boli cardiovasculare, de accidente vasculare cerebrale și diabet. Deci, gândește pe termen lung și fă-ți ordine în viață. Când ieși în oraș cu prietenii, socializarea îți face, de fapt, bine.

Nopți albe

În medie, în funcție de vârsta pe care o ai, ar trebui să dormi în jur de 8 ore pe noapte, ca să te simți bine, iar organismul tău să funcționeze în condiții optime. Somnul bun și odihnitor este cel din timpul nopții, pe timpul zilei, corpul nostru fiind programat pentru alte tipuri de activități. Bineînțeles că poți avea din când în când evenimente pe timp de noapte la care trebuie să participi, dar odihnește-te după ele. Și, foarte important, evită să-ți faci un obicei din a-ți petrece o parte din noapte uitându-te la filme sau pentru alte activități. Dacă îți faci un program bun de somn, te vei simți și vei arăta mai bine.

Diete nesănătoase

Dietele extreme ne pot ajuta, într-adevăr, să scăpăm repede de kilograme în plus, însă o alimentație echilibrată, care să includă toate substanțele nutritive necesare organismului uman, cu atenție la cantități, este abordarea corectă. Evităm astfel să ne producem dezechilibre în organism care să ne afecteze pe termen lung.

Lipsa activităților fizice

Cele mai multe persoane se apucă de sport abia atunci când au câteva kilograme în plus sau când observă o scădere a tonusului muscular. Ar trebui să renunți și la acest obicei: sportul face bine la trup, dar și la spirit. Vei vedea că starea ta va fi mult mai bună dacă introduci în rutina ta zilnic sau o dată la câteva zile câteva exerciții. Iar aici variantele sunt nelimitate – poți alege din nenumărate activități cea care îți place și care ți se potrivește mai bine. Efectul va fi același :).

Foto: Pexel coral