Numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat în ultimele 24 de ore la Cluj. Primele semne ale valului 4 al pandemiei încep să se resimtă și la nivel județean.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 50 de cazuri de COVID-19 în județul Cluj, chiar dacă un singur laborator de testare a fost deschis.

Numărul este unul enorm și îngrijorător, având în vedere că în ultima perioadă raportările se învârteau în jurul a 20 de cazuri zilnic, iar înainte erau sub 10. 

La nivel național, luni, 23 august 2021, 415 cazuri de COVID-19 au fost raportate. 

Până astăzi, 34.425 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 22.08.2021 (10:00) – 23.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 13 decese (5 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Argeș, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Mureș, Neamț, Sibiu și Timiș. 

Organizarea festivalului Untold nu este pusă în pericol de creșterea numărului de cazuri de COVID-19, spune primarul Emil Boc.

Potrivit datelor pe care le are până în prezent, festivalul Untold nu va fi în pericol, mai susține edilul.

„Nu va fi în pericol, cel puțin pe baza datelor și a prognozelor pe care le avem în acest moment. Vreau să fac următoarele precizări: nu luați piciorul de pe pedala vaccinării.

Vaccinarea, de departe, reprezintă soluția la problemele legate de COVID-19. Din cele 21 de decese înregistrate cu tulpina Delta, 19 au fost la persoane nevaccinate. 80 la sută dintre cazurile confirmate în România în ultima săptămână sunt la persoane complet nevaccinate și 90% din decese sunt la persoane nevaccinate.

Concluzia este că persoanele nevaccinate au risc de deces de 14 ori mai mic decât cele nevaccinate, un risc de spitalizare de 12 ori mai mic și un risc de infectare de 10 ori mai mic. Sunt date științifice, nu povești, bazate pe analize, pe datele din teren. Vaccinarea reprezintă calea directă și sigură și spre normalitate, dar și spre revenirea la normalitate”, a declarat Emil Boc. coral