News Flash:

5G în Romania. Iohannis: "Ne dorim rețele sigure.."

13 August 2020
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
antene 5g

Klaus Iohannis a vorbit în conferința de presă de miercuri despre implementarea tehnologiei 5G în România. Președintele a spus că poziția României este „poziția exprimată și în memorandumul” semnat în SUA cu președintele Trump și că în acest moment „se lucrează pe o legislație specială pe această temă”.

„Poziția României este exact poziția exprimată și în memorandumul care a fost semnat anul trecut când am fost în vizită la președintele Trump. Noi ne dorim rețele sigure, rețele care nu sunt sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate, și dorim rețele care satisfac nevoia și a firmelor și a cetățenilor din România”, a spus Klaus Iohannis.

„Se lucrează pe o legislație specială pe această temă, pentru a preveni intrarea pe piața 5G a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni”, a subliniat președintele.

Memorandumul 5G cu SUA. România trebuie să evalueze furnizorii de echipamente

Guvernul României s-a angajat să evalueze riguros vânzătorii de echipamente 5G, reiese din memorandumul de înțelegere semnat de între România și Statele Unite, făcut public de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaţionale.

Concret, guvernele celor două țări susțin nevoia respectării unor criterii de evaluare a furnizorilor de tehnologie 5G pentru a proteja rețelele în fața accesului neautorizat sau posibile interferențe.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 22 queries | Mysql time :0.037132 (s)