Aeroportul va beneficia de peste 8,5 milioane de lei pentru compensarea pierderilor înregistrate din cauza COVID-19.

Din cauza pandemiei, aeroportul din Cluj a avut pierderi considerabile. Guvernul oferă un sprijin financiar de peste 8,5 milioane de lei pentru compensarea pierderilor.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, printre primele aeroporturi care a obținut „Airport Council International Health Accreditation”.

„Această acreditare este o recunoaștere a eforturilor noastre în a oferi standarde de înaltă calitate în ceea ce privește siguranța și sănătatea pasagerilor, a angajaților și a tuturor partenerilor care își desfăsoară activitatea pe aeroport”, au scris reprezentanții aeroportului pe Facebook.

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență în acest sens, care cuprinde și alte aeroporturi din țară.

„Anterior, Guvernul a aprobat un Memorandum pentru instituirea acestei scheme de ajutor de stat pentru aeroporturile regionale cu un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de persoane, până la un milion de persoane pe an. Bugetul alocat acestui ajutor este de 22,2 milioane de lei. Vor beneficia aeroporturile regionale de la Iași, Bacău, Cluj, Craiova și Sibiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă.

Aeroporturile care au mai puțin de 200.000 de pasageri pe an au beneficiat de acest sprijin financiar. În ultimele luni, traficul de pe aerogara clujeană a fost la aproximativ o treime față de anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

coral